Luvassa muun muassa uusia reittejä – Nuuksion kansallispuiston uudistusten suunnittelu alkaa, nyt voit vaikuttaa

Metsähallitus ryhtyy päivittämään Nuuksion kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelmaa. Suunnitelma ohjaa puiston käyttöä ja luonnonsuojelua vuosiksi eteenpäin. Tavoitteena on muun muassa etsiä ratkaisuja sesonkien ruuhkiin.

Nuuksion kansallispuiston kävijämäärät nousivat viime vuonna edellisvuodesta kahdeksan prosenttia. Valtaosa kävijöistä tulee kansallispuistoon Haukkalammen kautta. Tästä johtuen Haukkalammen parkkipaikka on sesonkiaikaan usein täynnä. Tilannetta on yritetty helpottaa muun muassa parkkikameroilla, joista Nuuksioon mielivä voi tarkistaa pysäköintitilanteen.

Puistonjohtaja Harri Karjalainen kertoi Länsiväylän haastattelussa helmikuussa, että tavoitteena on myös rakentaa kokonaan uusia reittejä luontokeskus Haltian läheisyyteen.

Luontokeskus sijaitsee Nuuksiontien varrella, joten sinne on helpompi tulla bussilla. Alueella on myös isompi parkkipaikka.

Uusista suunnitelmista järjestetään maaliskuussa neljä kaikille avointa yleisötilaisuutta. Tilaisuudet ovat 7. maaliskuuta Haltiassa, 11. maaliskuuta Bembölen kahvituvassa, 12. maaliskuuta Hotelli Nuuksiossa ja 13. maaliskuuta Nuottakodossa Vihdissä. Tilaisuudet alkavat kello 17.30 ja päättyvät kello 20.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut