Katso kuvat: Huuhkajapari kotiutui Kennelliiton kattoterassille Espoossa – parille huhuillaan sopivia nimiä, Mustia jo ehdotettu

Espoon keskuksessa Kamreerintie 8:ssa majaileva cityhuuhkaja. Huuhkajat tulevat ihmisten ilmoille kylminä talvina todennäköisesti ruuan perässä. Marianna Laitinen

Jukka Hämäläinen

Kennelliiton toimistossa Espoon keskuksessa on viime päivinä oltu ehkä enemmän kiinnostuneita linnuista kuin koirista. Rakennuksen terassilla on nimittäin majaillut kaksi huuhkajaa.

– Ensimmäinen huuhkaja on ollut täällä jo kolme päivää. Tänään perjantaina paikalle tuli toinenkin, ja siinä ne paistattelivat aamua rakennuksen kattoterassilla, Kennelliitossa työskentelevä Marianna Laitinen kertoo.

Huuhkajat ovat jostain syystä mieltyneet juuri Kennelliittoon, sillä myös viime vuoden maaliskuussa sen pihapiirissä nähtiin huuhkaja.

– Yhden päivän cityhuuhkaja vietti Kennelliiton logon päällä, Laitinen nauraa.

Cityhuuhkajat ovat osoittautunut leppoisiksi linnuiksi. Laitisen mukaan ne saattavat vaihtaa paikkaa vain kerran päivän aikana.

– Ne ovat ihan paikallaan, eivätkä säiky, vaikka pihalla liikutaan.

Mitä cityhuuhkajat puuhaavat öisin, siitä ei Laitisella ole tietoa. Niiden huhuiluakaan hän ei ole työaikojensa puitteissa kuullut.

Kennelliitossa ei ole tietoa, ovatko huuhkajat pariskunta.

– Voivat kyllä olla, sillä ne viihtyvät lähekkäin, Laitinen pohtii.

Kennelliitto tiedotti uusista "lemmikeistään" jäsenistölle Facebookissa. Siellä syntyi spontaani nimikilpailu, sillä nimettiinhän esimerkiksi Helsingin Olympiastadionin huuhkaja vuonna 2007 Bubiksi.

– Ehdotetuista Musti on minusta hauska. Muita ehdotuksia ovat olleet Kenne ja Nelli, Ken, Fifi, Harri Huuhkaja ja Rekku, Laitinen luettelee.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut