Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin helikopteriyrittäjät jäämässä ilman tiloja Malmilla ja Hernesaaressa – Uusi paikka saattaa löytyä Kivikosta

ILMAILU Kaupungin vuonna 2014 laatiman helikopterin sijaintipaikkaselvityksen mukaan vahvimmaksi vaihtoehdoksi uudeksi helikopterikentäksi nousi Kivikko.

Malmin lentokentällä helikopteriyritystään pyörittävä Dick Lindholm on huolissaan yrityksensä toimipaikan tulevaisuudesta.

Kaupunki irtisanoi maankäyttösopimuksen Malmin lentokenttäyhdistyksen kanssa joulukuussa. Vuokrasopimukset päättyvät näillä näkymin tämän vuoden lopussa.

– Olisimme mieluimmin jatkaneet toimintaa täällä Malmilla, mutta se näyttää epätodennäköiseltä. Paikka on menossa kiinni, sanoo Lindholm, joka on Heliwest-yrityksensä toimitusjohtaja.

– Meillä oli pitkään uskoa, että toiminta Malmilla jatkuisi, mutta nyt näyttää siltä että ei jatku. Olemme selvästi pari vuotta myöhässä tämän prosessin kanssa, Lindholm toteaa uusien tilojen etsimisestä.

Malmin lentokentän tilalle suunnitellaan asuntoja 25 000 asukkaalle. Kentän säilymisestä ilmailukäytössä on laadittu kuntalaisaloite kunnallisesta kansanäänestyksestä. Kenttä on nykyisin koulutus-, ammatti- ja harrastelentokäytössä.

Meillä oli pitkään uskoa, että toiminta Malmilla jatkuisi, mutta nyt näyttää siltä että ei jatku.

Heliwestillä ei ole uutta paikkaa vielä tiedossa eikä Lindholm ole ongelmansa kanssa yksin. Malmilla on muitakin helikopteriyrittäjiä. Lisäksi kaupunki on irtisanonut asuntorakentamisen tieltä helikopteriyrittäjien sopimukset myös Hernesaaressa.

– Tämä tarkoittaa meille helikopteri-ihmiselle sitä että meillä ei ole pääkaupunkiseudulla enää paikkaa. Helsinki-Vantaa ei ole vaihtoehto.

Lähimmät kentät sijaitsevat Nummelassa ja Hyvinkäällä.

– Tuntuu aika hölmöltä, että pääkaupunkiseudulla ei olisi mitään paikkaa. Se on jo nyt ja tulevaisuudenkin kuljetusmuoto, pääasiassa energiayhtiöille työlentoja tekevä Lindholm helikoptereista.

Kopteriyrittäjät Lindholmin johdolla ovat käynnistäneet kaupungin kanssa keskustelut uuden kentän rakentamisesta Kivikkoon, joka kaupungin helikopteriselvityksessä osoittautui vahvimmaksi vaihtoehdoksi uudelle kentälle.