Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR myi viimeisetkin rippeet Vallilan konepajalta – tällainen hotelli suojeltuihin rakennuksiin tulee

Folks Hotels Oy avaa Vallilan konepajan alueelle hotellin kesällä 2020.

Yhtiö on vuokrannut historialliset rakennukset Konepajan portin molemmilta puolin Aleksis Kiven kadulta. VR myi ne tänä talvenaOP Kiinteistösijoituksen hallinnoimalle rahastolle.

Hotelli tulee VR:n entisiin konttori- ja ruokalarakennuksiin, joiden julkisivu on suojeltu. Rakennukset on rakennettu kolmessa vaiheessa vuosina 1899–1901 (konttori), 1919–1921 (ruokala) ja 1979–1981 (toimisto).

– OP:n rahastolle myydyt Konttori-, Ruokala- ja Oppilaskoulu-rakennukset olivat viimeiset VR:n omistamat rakennukset alueella. VR on kehittänyt Konepajan aluetta jo yli 15 vuoden ajan ja nyt ollaan loppusuoralla. Hienoa, että alue valmistuu tältäkin osin ja muodostaa tulevaisuudessa ainutlaatuisen historiaa henkivän palvelu- ja asumiskokonaisuuden, kommentoi kiinteistökehityspäällikkö Kai Perhola VR Groupista.

Korjaustöistä vastaa NCC ja ne tehdään yhdessä Museoviraston kanssa. Hankkeen hinta on noin 15 miljoonaa euroa.

Lifestyle-henkiseksi luonnehdittuun boutique-hotelliin tulee 150 huonetta, joista osa on parvellisia lofthuoneita ja ullakkohuoneita.Hotelliin on suunnitteilla ravintoloita ja hyvinvointipalveluita. Asiakkailla on mahdollisuus tehdä ruokaa myös itse yhteiskeittiössä.

– Olemme innoissamme, kun pitkään valmistelemamme hotellihanke vihdoin toteutuu. Konepajassa ja sen ympäristössä yhdistyy virkeä ja kehittyvä kaupunkikulttuuri ja voimakkaasti kasvava yritysalue. Pasilan, Kalasataman ja Teollisuuskadun kehittyminen tukevat hotelliamme hienosti, sanoo Folks Hotels Oy:n toimitusjohtaja Arto Korhonen

The Folks Hotel Konepaja on lahtelaistaustaisen yhtiön ensimmäinen Folks-hotelli.

Konepajan alue sijaitsee Vallilassa, Pasilan ja Alppilan vieressä. Siellä valmistettiin VR:n vetureita ja vaunuja lähes sadan vuoden ajan vuosina 1902–2001. Konepaja on tunnettu silloisen Rautatiehallituksen pääarkkitehti Bruno Granlundin suunnittelemista punatiilisistä tehdasrakennuksista.OP Kiinteistösijoitus Oy:n hallinnoima rahasto omistaa alueelta ennestään Amer Sportsin kiinteistö.

VRon myynyt aiemmin Vallilan konepajan rakennuksia muun muassa Yhdysvaltain ex-suurlähettiläs Bruce Oreckin The Train Factory -yritykselle sekä Vallilan ratapiha -yritykselle

Lue myös: Vallilan konepajan vuokraepäselvyydet jatkuvat – Bruce Oreck: "Jotkut asiat pitäisi sanoa suomeksi"