Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juotko kahvin maidolla vai ilman? Näin tiukasti tämä kysymys jakaa suomalaiset

Suurin osa juo suodatinkahvia maidolla (38 prosenttia), ja 35 prosenttia juo kahvin mustana, kertoo uusi kysely.

Pohjois-Euroopan suurin kahvifestivaali Helsinki Festival on kartoittanut suomalaisten kahvitottumuksia neljän vuoden ajan. Uusimpaan kyselyyn vastasi tapahtuman nettisivuilla 4 743 ihmistä.

Nouseviksi kahvitrendeiksi osoittautuvat kahvin juominen mustana ja kotikäyttöön hankitut kahvimyllyt.

Suurin osa vastaajista juo suodatinkahvia maidolla (38 prosenttia), ja 35 prosenttia juo kahvin mustana. Kahvinsa ilman maitoa juovien määrä on kasvanut vuodessa 11 prosenttia Kyselyn mukaan suodatinkahvin jälkeen suosituimmat kahvijuomat ovat latte (7 prosenttia), cappuccino (6 prosenttia) ja espresso (5 prosenttia).

Yleisimmin suomalaiset juovat sumppia 3–4 kuppia päivässä eli lähes puolet noudattaa siinä suosituksia. Lähes 12 prosenttia juo kahvia yli viisi kupillista päivässä.

– Useimmalle aamun rutiineihin kuuluu kahvin nauttiminen kotona, ja toinen tai kolmas kuppi nautitaan työpaikalla. Nouseva trendi työpaikoilla on, että yhteisiin kahvihetkiin ja erilaisiin kahveihin panostetaan yhä enemmän, Maija Kestilä, yksi Helsinki Coffee Festivaalin perustajista, päivittää kahvikuulumisia.

– Uskon, että tulevaisuudessa yhä useampi panostaa kahvin laatuun määrän sijaan. Kahvia valmistetaan juuri se määrä, kun sillä hetkellä juodaan ja se nautitaan heti tuoreista pavuista jauhettuna

Yhä useampi hankkiikin kotiinsa kahvimyllyn. Se oli myös viime jouluna erityisen suosittu joululahja: kahvimyllyjen myynti kasvoi marras-joulukuussa yli 21 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Helsinki Coffee Festival järjestetään 12. –14. huhtikuuta 2019.