Espoon raju tulvatilanne helpottuu pian – "Tämä on aivan poikkeuksellista"

Tältä näyttää Espoon Karhusuolla, jossa lumien sulamisvedet ovat katkaisseet liikenteen paikallisilta tieosuuksilta.  Felix Saarinen

Jari Pietiläinen

Espoon Karhusuolla viime viikonloppuna alkanut raju tulva on pussittanut useita asukkaita omiin koteihinsa. Karhuniityntie on ollut ainakin eilisestä alkaen kulkukelvottomassa kunnossa tielle tulvineiden sulamisvesien vuoksi.

Tiellä olevat valtavat lammikot ovat pysäyttäneet useita henkilöautoja – lammikoiden läpi on päästy korkeintaan citymaastureilla. Osa asukkaista on kulkenut tietä pitkin jopa kanootilla.

Tällä hetkellä kaupunki yrittää kiireellä saada tietä auki.

– Jo eilen paikalla oli kaivuri ja kaksi paineautoa, joka yritti tyhjentää tulvavettä. Juuri tällä hetkellä paikalla on kaivuri, joka avaa ojaa loskasta, kertoo Espoon kaupungin katutuotantopäällikkö Teemu Uusikauppila.

– Poistamalla loskaa ojasta on tarkoitus saada vedelle nykyistä parempi virtaus. Uskoisin, että jo huomiseen mennessä tilanne on huomattavasti parempi kuin nyt.

Karhusuon alue on etenkin keväisin tulvaherkkää aluetta, sillä vettä kertyy teille laajalta alueelta.

– Tulvia on ollut ennenkin, mutta kyllä tämä on täysin poikkeuksellinen tilanne. En muista vastaavaa kevättä koskaan.

Karhuniityntietä on vastikään perusparannettu siinä toivossa, että tulvat jäisivät aiempaa lievemmiksi.

– Nyt kuitenkin näyttää siltä, että parannustyö ei ole riittävää, vaan tietä pitää kunnostaa uudelleen, Uusikauppila pohtii.

Kun Karhusuon asukkaat ovat kulkeneet autoillaan jättilammikoiden läpi, monet autot ovat pysähtyneet keskelle vesilammikkoa.

– Kaupunki on pystyttänyt alueelle kylttejä tekstillä "Vettä tiellä". Kun autoilijat kuitenkin ajavat tällaisista paikoista, autojen vaurioituminen on silloin lähtökohtaisesti kuljettajien vastuulla, Uusikauppila muistuttaa.

– Jos tiestölle tulee tulvan vuoksi rakenteellisia vaurioita, ne viat me tietenkin korjaamme heti kun voimme.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kuvat ja video: Espoossa tulvii, autot hajosivat ja asukkaat jäivät mottiin – "Naapuri meni kanootilla himaan" 12.2.2019 12:40

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut