Espoon piispa Kaisamari Hintikka vihitään virkaan juhlamessussa – tässä ohjelma

Kaisamari Hintikka vihitään piispan virkaan Espoon tuomiokirkossa. Arkistokuva. Arkisto/ Anneli Tuominen-Halomo

Klaus Nurmi

Espoon piispa Kaisamari Hintikka vihitään ja siunataan virkaan sunnuntaina 10. helmikuuta kello 10 alkavassa juhlamessussa Espoon tuomiokirkossa.

Vihkimisen toimittaa arkkipiispa Tapio Luoma avustajineen.

Uusi piispa saa virkaan vihkimisen yhteydessä piispanviran tunnukset: piispanristin, piispansauvan sekä hiipan ja kaavun.

Asu on värisävyltään punainen, mikä on Pyhän Hengen ja Kristuksesta todistamisen väri.

Espoon hiippakunnan edellisestä piispan hiipasta ja kaavusta on siirretty risti ja korusolki uusiin liturgisiin vaatteisiin. Kaavun koristelussa toistuu Espoon tuomiokirkon katto- ja seinämaalauksien kuvioita.

Kaavun on suunnitellut Aalto-yliopiston muodin maisterivaiheen opiskelija Emilia Kuurila Hiippa on toteutettu yhdessä Stadin ammattiopiston modistiopiskelijoiden kanssa.

Vihkimysmessussa saarnaa piispa Kaisamari Hintikka. Vihkimyksessä arkkipiispa Luomaa avustavat Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo, Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström, apulaispiispa Kristján Björnsson Islannista, Amerikan luterilaisen kirkon piispa Katherine Finegan, piispa Veikko Munyika Namibiasta, piispa Jan Otto Myrseth Norjasta, piispa Ragnar Persenius Ruotsista, emerituspiispa Karsten Nissen Tanskasta sekä Luterilaisen maailmanliiton pääsihteeri Martin Junge Avustavana pappina toimii tuomiorovasti Antti Kujanpää

Tekstinlukijat ovat Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Revd Canon Frances Burberry Edinburghin ystävyyshiippakunnasta.

Messun musiikista vastaavat urkuri Petri Koivusalo, Candomino kuoro ja CandoMinisekä saksofonikvartetti, sello, piano ja lyömäsoittimet.

Messuun osallistuu kotimaisten ja pohjoismaisten luterilaisten piispojen lisäksi Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa, edustajat katolisesta kirkosta ja anglikaanisesta kirkosta Suomessa, piispat Inkerin, Unkarin, Viron, Yhdysvaltain sekä Jordanian ja Pyhän maan luterilaisista kirkoista, Luterilaisen maailmanliiton ja Euroopan kirkkojen konferenssin pääsihteerit, ulkomaisia ekumeenisia vieraita sekä Espoon hiippakunnan ystävyyshiippakuntien edustajat Namibian luterilaisesta kirkosta ja Skotlannin episkopaalisesta kirkosta.

Messu televisioidaan suorana Yle TV 1:ssä sekä radioidaan Yle Radio 1:n kanavalla.

Tuomiokirkkoon mahtuvat vain kutsun saaneet. Seurakuntalaisilla on mahdollisuus osallistua messuun myös Tuomiokirkon seurakuntatalossa, jonne messu välitetään suorana lähetyksenä ja jossa tuomiokirkkoseurakunnan papit jakavat ehtoollista samanaikaisesti kirkon ehtoollisenvieton kanssa.

Messun jälkeen kaikille on tarjolla juhlakahvit koulutuskeskus Omniassa, Kirkkokatu 16.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut