Tyhjä kaupungintalo maksaa Espoolle 100 000 euroa joka vuosi – hintalappu jo miljoonaluokkaa

Espoon kaupungintaloa koskeva vääntö on käynyt Espoolle kalliiksi. Jo kymmenen vuotta tyhjillään olleen rakennuksen ylläpito ja valvonta ovat kaupungin mukaan maksaneet Espoolle noin 100 000 euroa joka vuosi.

Espoon keskuksessa sijaitseva kaupungintalo tyhjennettiin työntekijöistä sisäilmaongelmien takia vuonna 2008. Kymmenessä vuodessa tyhjänä seisovaan taloon olisi siis karkeasti arvioituna uponnut jo noin miljoona euroa.

Espoon kaupunginhallitus ottaa maanantaina kokouksessaan kantaa suojeluesitykseen, joka kaupungintalosta on tehty Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle. Kaupungin mukaan kyseessä on jo kolmas Uudenmaan ely-keskukselle tehty suojeluesitys kaupungintalosta.

Kaupunki pitää suojeluesityksessä olevia rakennuksen säilyttämistä koskevia vaatimuksia perusteettomina. Kaupungin näkemyksen mukaan kysymys kaupungintalon suojelusta on jo aiemmin ratkaistu lainvoimaisesti asemakaavoituksen yhteydessä.

Espoon kaupunginvaltuusto päätti viime vuoden tammikuussa, että kaupungintalo puretaan Valitusten ja suojeluesitysten takia talon purkaminen ei kuitenkaan ole edennyt.

Kaupungintalon paikalle on kaavailtu rakennettavaksi asuntoja.

Espoon kaupungintalon kohtalosta on väännetty kättä vuosia. Talon purkamista vastustaneet ovat vedonneet esimerkiksi talon kulttuurihistorialliseen ja arkkitehtoniseen arvoon.

Espoon kaupungintalo on valmistunut vuonna 1971. Talon suunnitteli arkkitehtuuritoimisto Heikki Castrén & Co.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut