Tuhosiko puunkaataja liito-oravien kotimetsän Helsingissä? – Poliisi: "Ei syytä tutkintaan"

Helsingin poliisi on päättänyt, ettei liito-oravien asuinpaikassa Alppikylässä ole syyllistytty luonnonsuojelurikokseen. Poliisi ei aloita esitutkintaa väitetystä rikoksesta, joka koskee puiden kaatamista liito-oravien asuttamassa metsässä viime keväänä.

Tutkintapyyntö koski selvitystä siitä, oliko Alppikylässä tehty metsänhoitotyö hävittänyt tai heikentänyt liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkaa, ja siten rikkonut luonnonsuojelulakia.

Poliisi pyysi lausunnon ELY-keskuksesta, joka valvoo luonnonsuojelutoimia alueellaan. ELY-keskuksen selvityksen mukaan ei ole syytä epäillä, että Helsingin kaupungin tekemissä metsänhoitotöissä olisi heikennetty liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkaa ja rikottu luonnonsuojelulakia.

Helsingin kaupunki teki 0,29 hehtaarin alueella luonnonhoitosuunnitelman mukaista vanhan kuusikon uudistamista maalis-huhtikuussa 2018. Alueella ei ollut uudistamisen aikana tiedossa liito-oravalle soveltuvaa pesäpuuta.

ELY-keskuksen maastossa havaitsemien kantojen perusteella alueelta oli kaadettu lähinnä kuusia, mutta ei liito-oravan pesäpuuksi soveltuvia järeitä haapoja.

Myöhemmin alueen lähistöltä on tehty havaintoja liito-oravien papanoista.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut