Tällaista tehdään Suomessa nyt – DocPoint esittelee opiskelijoiden leffoja Kannukinossa

Fanni Mikkosen Naistenpäivä-dokumentissa kuvataan alkoholismista ja parisuhdeväkivallasta selvinneiden naisten arkea ja juhlaa helsinkiläisessä Liisankodissa, asukkaiden valmistautuessa naistenpäivän viettoon. .

Anneli Tuominen-Halomo

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään jälleen 29.1.–4.2. Espoolainen Kannukino on mukana DockPointin jatkoilla, kun 7. helmikuuta nähdään Uusin silmin -näytöksessä useita lyhyitä kotimaisia opiskelijaelokuvia. Näytös alkaa kello 17.45 Kannukinossa, Kannusillankatu 4:ssä.

– Elokuvilla ei ole yhteistä teemaa, mutta niissä pureudutaan ihmisyyteen monista eri näkökulmista, kulttuurituottaja Auli Jaatinen kertoo.

Puheenaiheina ovat muun muassa ympäristö, omat juuret, alkoholismi, parisuhdeväkivalta, seksuaalisuus ja kuolema. Elokuvissa keskustellaan avoimesti elämän rajallisuudesta, intohimoista ja haaveilusta sekä kipeistä aiheista."

Kotimaisia opiskelijaelokuvia edustavat Juho ReinikaisenSidoksissa (K16), Fanni MikkosenNaistenpäivä (K12), Elina Hyvärisen Kolmannessa polvessa (K7) Tuuli TeelahdenTuhkaksi (K12), Laura RantasenLiminaali & Communitas (K12), Iiti Yli-RinteenKaikki tätini lemmikit (K12) ja Sera MartikaisenStill life, stillleben, hiljaiselo, (K12).

Esityksessä ovat paikalla ainakin ohjaajat Tuuli Teelahti, Laura Rantanen, Fanni Mikkonen ja Iiti Yli-Rinne. Näytökseen on vapaa pääsy.

Samana päivänä kello 20 alkaen nähdään aivan tuore kotimainen elokuva Luonnonlaki (2019), jonka ovat ohjanneet Verena Netzer ja Mika Rantonen

Elokuva kertoo Pohjois-Savossa sijaitsevan tilan suunnitellusta sukupolvenvaihdoksesta sekä maatalousyrittäjien ahdingosta kulutusrakenteen muutoksen ja ilmastonmuutoksen aiheuttamissa paineissa.

Näytöksiin on vapaa pääsy. Elokuvat on tekstitetty englanniksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.