Vääntö Espoon kaupungintalosta jatkuu – ministeriö hyväksyi Pro Espoon valituksen

Espoon kaupungintalo on valmistunut vuonna 1971. Se sijaitsee Espoon keskuksessa. Arkisto/Minna Rajainmäki

toimitus

Kärhämä purkutuomion saaneesta Espoon kaupungintalosta jatkuu. Ympäristöministeriö on hyväksynyt Pro Espoo ry:n valituksen Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen viimekeväisestä päätöksestä.

Ely-keskus päätti viime keväänä jättää tutkimatta Pro Espoon esityksen kaupungintalon suojelemisesta. Ely-keskuksen mukaan Pro Espoolla ei esimerkiksi olisi ollut oikeutta tehdä esitystä talon suojelemisesta.

Ely-keskus vetosi valituksesta antamassaan lausunnossa myös kaupungintalon suojelua koskeviin aiempiin päätöksiin.

Ympäristöministeriö hyväksyi kuitenkin Pro Espoo ry:n valituksen, kumosi ely-keskuksen päätöksen ja palautti asian ely-keskukselle uudelleen käsiteltäväksi.

Ministeriö katsoi, että ely-keskuksen ei olisi pitänyt jättää Pro Espoon valitusta tutkimatta sillä perusteella, että yhdistyksellä ei olisi ollut oikeutta esittää kaupungintalon suojelua.

Ministeriön mukaan ely-keskuksen tai sen edeltäjän Uudenmaan ympäristökeskuksen aiemmat päätökset eivät myöskään estä Pro Espoo ry:n suojeluesityksen ratkaisemista uudella hallintopäätöksellä ely-keskuksessa. Ne eivät ympäristöministeriön mukaan myöskään poista ely-keskuksen velvollisuutta ratkaista asia.

Espoon kaupunginvaltuusto päätti viime vuoden tammikuussa, että Espoon keskuksessa sijaitseva kaupungintalo puretaan. Kaupungintalo tyhjennettiin työntekijöistä sisäilmaongelmien takia vuonna 2008.

Talon paikalle on kaavailtu rakennettavaksi asuntoja.

Kaupungintalon kohtalosta on väännetty kättä vuosia. Talon purkamista vastustaneet ovat vedonneet esimerkiksi talon kulttuurihistorialliseen ja arkkitehtoniseen arvoon.

Espoon kaupungintalo on valmistunut vuonna 1971. Talon suunnitteli arkkitehtuuritoimisto Heikki Castrén & Co.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Espoossa varmistui yhdeksän uutta tartuntaa – Kaupunki korjasi aiempaa lausuntoaan: Hoivakodissa ei olekaan koronaa
 2. Sijoitusyksiö Espoossa antaa huonomman vuokratuoton kuin Vantaalla – Ratojen varteen keskittyvä kasvu "voi vaikeuttaa syrjempänä raiteista sijaitsevien asuntojen vuokrausta"
 3. Kivenlahden uimarannalla ulosteen aiheuttamaa saastumista – uimista vältettävä toistaiseksi
 4. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 5. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 6. Lapsen varastettu pyörä löytyi netin myyntipalstalta – sopi kaupat Leppävaaraan ja pyysi poliisit paikalle
 7. Espoon kaupungintalon purkaminen ei ala loppukesästä – taloa koskeva valituskierre jatkuu
 8. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 9. Shaker-lehti: Räppäri Setä Koponen vetämään olutbisnestä – "Tavoitteena on, että Olarista puhuttaessa tulisi ensimmäisenä mieleen panimo"
 10. Karmaiseva ääni ravisteli ihmiset hereille viime yönä Pasilassa: "Mistä p**keleestä se on peräisin?" – näin kauan piina vielä jatkuu
 11. Hänninen 5.8.
 12. Kirkkonummi-päivät järjestetään koronasta huolimatta – torialueelle opastetut kulkuväylät
 13. Lattiahalkeamien vuoksi kaksi kuukautta suljettuna ollut länsimetron asema avautuu torstaina
 14. Kuntoportaiden suosio ei laannu – Soukka sai omansa, seuraavatkin jo suunnitteilla, olarilaisille luvassa pettymys
 15. Nettivihaa vastaan voi nyt ottaa vakuutuksen – yläkoululaisille ilmaiseksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.