Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leppävaaran urheiluhalli sai lainatakauksen – halli on tarkoitettu erityisesti yleisurheilun tarpeisiin

Leppävaaraan suunniteltu suuri urheiluhalli on askeleen lähempänä toteutumista. Espoon kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina halliyhtiölle enintään 23 miljoonan euron lainatakauksen.

Kaupungin mukaantulo takaamaan lainaa on koko hankkeen elinehto, muuten halli ei toteudu. Espoo sitoutuu myös vuokramaan halliaikaa ja tiloihin tulee myös Leppävaaran urheilupuiston huoltotiloja.

Hallihankkeen taustalla on Nuorisoseura Logen Espoon Viherlaaksosta.

Seura omistaa "synnyinsijoillaa" Turuntien ja Kehä II:en risteyksessä tontin, jonne liikuntatiloja alun perin suunniteltiin.

Paikka ei lopulta ollut sopiva hallilla, jolle katsottiin toistakin tonttia ja lopulta päädyttiin tarjoamaan hankkeelle sijoituspaikkaa Leppävaaran urheilupuistoon.

Kameleontiksi ristitty halli koostuu isosta urheilusalista sekä neljän urheilukentän salikokonaisuudesta. Halli on tarkoitettu erityisesti yleisurheilun tarpeisiin, mutta sisällä on tilaa myös kahdelle palloilukentälle.

Yleisurheilulle suunnatusta sisäharjoitustilasta on Helsingin seudulla merkittävä puute.

Espoon Otahalli siirtyy pääosin Aalto-yliopiston käyttöön. Näin Helsingin Myllypurossa sijaitseva Liikuntamylly tulisi olemaan ainoa yleisurheilun harjoitushalli koko pääkaupunkiseudulla.

Hallin kustannusarvio on noin 27 miljoonaa euroa. Nuorisoseuralla on tarkoitukseen noin 3 miljoonaa euroa. Seura rahoittaa hanketta myymällä Viherlaakson tonttinsa.

Espoon kaupungin lainatakaus menee vielä valtuuston käsittelyyn.