Leppävaaran urheiluhalli sai lainatakauksen – halli on tarkoitettu erityisesti yleisurheilun tarpeisiin

Suunniteltu urheiluhalli on tarkoitettu erityisesti yleisurheilun tarpeisiin.   Fredrik Lindberg, arkkitehti SAFA,Oy Arkkitehtisuunnittelu Arkitekturum Ab

Paavo Rantalainen

Leppävaaraan suunniteltu suuri urheiluhalli on askeleen lähempänä toteutumista. Espoon kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina halliyhtiölle enintään 23 miljoonan euron lainatakauksen.

Kaupungin mukaantulo takaamaan lainaa on koko hankkeen elinehto, muuten halli ei toteudu. Espoo sitoutuu myös vuokramaan halliaikaa ja tiloihin tulee myös Leppävaaran urheilupuiston huoltotiloja.

Hallihankkeen taustalla on Nuorisoseura Logen Espoon Viherlaaksosta.

Seura omistaa "synnyinsijoillaa" Turuntien ja Kehä II:en risteyksessä tontin, jonne liikuntatiloja alun perin suunniteltiin.

Paikka ei lopulta ollut sopiva hallilla, jolle katsottiin toistakin tonttia ja lopulta päädyttiin tarjoamaan hankkeelle sijoituspaikkaa Leppävaaran urheilupuistoon.

Kameleontiksi ristitty halli koostuu isosta urheilusalista sekä neljän urheilukentän salikokonaisuudesta. Halli on tarkoitettu erityisesti yleisurheilun tarpeisiin, mutta sisällä on tilaa myös kahdelle palloilukentälle.

Yleisurheilulle suunnatusta sisäharjoitustilasta on Helsingin seudulla merkittävä puute.

Espoon Otahalli siirtyy pääosin Aalto-yliopiston käyttöön. Näin Helsingin Myllypurossa sijaitseva Liikuntamylly tulisi olemaan ainoa yleisurheilun harjoitushalli koko pääkaupunkiseudulla.

Hallin kustannusarvio on noin 27 miljoonaa euroa. Nuorisoseuralla on tarkoitukseen noin 3 miljoonaa euroa. Seura rahoittaa hanketta myymällä Viherlaakson tonttinsa.

Espoon kaupungin lainatakaus menee vielä valtuuston käsittelyyn.

Aiheeseen liittyvää

  1. Espoo lähtee mukaan Leppävaaran urheilun suurhallihankkeeseen − urheilupuistoon uudet puku -ja pesutilat 19.11.2018 14:17
  2. Espooseen suunnitteilla 27 miljoonan jättimäinen urheiluhalli – palvelee koko pääkaupunkiseutua 29.9.2018 8:15
  3. Leppävaaran urheilupuisto halutaan pitää yhtenäisenä – uutta katua ei ole tulossa puiston läpi 9.10.2018 11:06

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut