Kassamyyjistä kirjastoapulaisiin, rantapelastajista raksahenkilöihin – Helsingin kaupunki hakee 4 000 kesätyöntekijää

Kesätöitä on paljon esimerkiksi hoivatyössä. Päivi Tuovinen

Jukka Hämäläinen

Suomen suurin työnantaja Helsingin kaupunki on käynnistänyt kesätyöntekijöiden haun. Kesäapulaisia ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 4 000.

Kesätöitä haetaan sähköisesti rekrytointijärjestelmän kautta osoitteessa Helsinkirekry.fi > Avoimet työpaikat > Kesätyöt ja kesäsijaisuudet. Hakuaika näkyy kunkin tehtävän kohdalla erikseen.

Sivustoa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä uusia paikkoja tulee hakuun kevään mittaan lähes viikoittain. Kaupungin yhtiöissä avoimena oleviin kesätyöpaikkoihin haetaan kunkin tahon omien sivustojen kautta.

Kesätyöntekijöitä palkataan muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, erilaisiin toimistotehtäviin, rantapelastajiksi, suunnittelijaharjoittelijoiksi, rakennusapumiehiksi ja liikuntapaikanhoitotehtäviin.

Sosiaali- ja terveysalan palvelukseen haetaan lisäksi vuosilomansijaisiksi alan opiskelijoita ja ammattilaisia. Täitä on tarjolla lähes 700 lähihoitajalle, sairaanhoitajalle, terveydenhoitajalle tai hoitoalan opiskelijalle.

Kotihoidon kesärekryt ovat käynnistyneet teemallisilla walk in -tapahtumilla, joita on jäljellä vielä kaksi: 31. tammikuuta Kustaankartanon palvelukeskuksessa (Oltermannintie 32) ja 6. helmikuuta Kontulan palvelukeskuksessa (Kontukuja 5). Tilaisuuksissa on avoimet ovet kello 13–17.

Viime vuonna Helsingin kesätyöpaikkoihin hakemuksia kertyi yhteensä yli 22 000, joista 16–17-vuotiaiden osuus oli noin 13 000. Eniten haettiin maauimalan kassatyöntekijän, IT-harjoittelijan, asuntoneuvojan, kahviotyöntekijän, asiakasneuvojan, kirjastoapulaisen, kiinteistöhuoltoharjoittelijan ja varhaiskasvatusavustajan tehtäviin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tapiolan kahluualtaalla oleilleen koronaviruksen kantajan jäljiltä ei tiedossa jatkotartuntoja – koronapuhelin ruuhkautui tapauksen tultua julki
 2. Espoossa todettu 901 varmistettua koronatartuntaa – viikon aikana kuusi uutta tapausta
 3. Nyt asfaltoidaan vähäliikenteisempiäkin teitä – kunnostukseen viime vuosia enemmän rahaa
 4. Masalan ekoälykylä on nyt kuntapäättäjien käsissä – idean isä toivoo ripeitä ratkaisuja, muuten hanke ei toteudu sellaisenaan
 5. Valitus hylättiin – Espoon kaupungintaloa ei suojella
 6. Linnanmäki nostaa päivittäisten kävijöiden kiintiötä – "Opettelimme uusia toimintamalleja pienemmillä asiakasmäärillä"
 7. Nuuksiossa retkeileviä kannustetaan käräyttämään laittomat tulipaikat
 8. Vastuullisuus noussut tärkeäksi perusteeksi verkkokaupassa – tuotteen ympäristömerkki nähdään tärkeänä
 9. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 10. Omistajailmoitus jäi lainvastaisesti tekemättä yli puolella yrityksistä – PRH: voi vaikeuttaa yritysten toimintaa
 11. HSL:n liikenteeseen liki 60 uudenlaista sähköbussia
 12. Maksuhäiriöistä merkintä jo lähes 400 000:lla – vuodessa tuli tuhansia lisää ja koronan odotetaan vielä kasvattavan määrää
 13. HSL lisää viikonloppuun yli 3 000 bussivuoroa – Matkustajamäärissä iso loikkaus, kun ravintoloiden aukiolot vapautuivat
 14. Eero Sintonen ja Sakarat tekee musiikkia, joka sopii suomalaiseen mielenmaisemaan
 15. Suomesta löytyi hyttyslaji, joka pystynee levittämään malariaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.