Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely paljastaa karun totuuden kouluista – "Kiusaaminen ei ole vähentynyt nuorten keskuudessa"

Peräti 65 prosenttia suomalaisista on kokenut kiusaamista kouluaikoinaan. Noin puolet Ensi- ja turvakotien liiton teettämään kyselyyn vastanneista kertoo, että koulukiusaamista oli joskus, ja noin 15 prosenttia sanoo kiusaamista olleen usein.

Hälyttävää kyselyn tuloksissa on myös se, ettei kiusaamista kokeneiden määrä ole juurikaan vähentynyt nuoremmissa ikäryhmissä, vaikka asia on ollut paljon esillä.

– Kiusaaminen on väkivaltaa, johon puuttuminen on tärkeää. Nimittely, vähättely ja uhkailu ovat väkivaltaa siinä missä lyönnitkin, muistuttaa kehittämispäällikkö Tiina Muukkonen Ensi- ja turvakotien liitosta.

Muukkonen lisää, että väkivallan kokeminen jättää jäljet ja lisää riskiä joutua myöhemmin parisuhdeväkivallan uhriksi.

– Väkivaltaa kokenut nuori tarvitsee laaja-alaista apua ja tukea. Nuoret tarvitsevat tietoa väkivallan tunnistamiseen ja heille suunniteltuja auttamismuotoja, esimerkiksi verkossa toimivista chat-ryhmistä saa apua.

Ensi- ja turvakotien liiton tilaaman kyselyn toteutti joulukuussa SynoInt internetpaneelina ja siihen vastasi 1000 suomalaista.