Youtube varmisti: Tällaiset videot nyt kiellettyjen listalle

Oikeuteen haastettu piratismisivusto saa mainostuloja jopa satoja tuhansia dollareita kuukaudessa, arvioi suomalainen tekijänoikeusjärjestö TTVK. Kuvituskuva

toimitus

YouTube kieltää käyttäjiä lataamasta materiaalia, jossa ihmisiä huijataan uskomaan, että he ovat vaarassa.

Suositut pilailuvideot kielletään osana videopalvelun käytäntöjen päivitystä, kertoo New York Post.

– Olemme tehneet selväksi, että haitallisen ja vaarallisen sisällön kieltämistä koskevat toimenpiteet koskevat myös piloja, joihin liittyy luulo vakavasta fyysisen vamman vaarasta, YouTube ilmoitti aiemmin tällä viikolla.

– YouTube on koti monelle rakastetulle viraalihaasteelle ja -pilalle... Siitä huolimatta, meillä on aina ollut käytäntöjä, joilla varmistetaan, ettei hauskuus muutu vahingolliseksi tai vaaralliseksi.

Haasteet, kuten Tide-pod- ja Bird Box-haastet, jotka voi pahimmillaan johtaa kuolemaan, eivät kuulu YouTubeen, yhtiö selvensi. YouTuben uusi käytäntö kieltää myös pilat, jotka voivat aiheuttaa lapsille traumoja, kuten kuolemaan tai vanhemman hylkäämiseen liittyvät pilat.

Tilien, jotka julkaisevat sääntöjä rikkovia videoita, käyttöoikeuksia ja ominaisuuksia saatetaan rajoittaa. YouTube voi esimerkiksi poistaa tililtä suoratoisto-ominaisuuden.

Mikäli sääntörikkomukset jatkuvat, tili voidaan sulkea.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut