Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuvat: Asunnosta löytyi 26 erittäin huonokuntoista koiraa Itä-Helsingissä – kaikki jouduttiin lopettamaan, pentutehtailija esiintyi ostajille ainakin "Kornelia" ja "Lea"-nimillä

Itä-Helsingissä asuvaa naista epäillään törkeästä eläinsuojelurikoksesta, kertoo poliisi. Juttua tutkii Helsingin poliisin viime syksynä perustama eläinrikostutkintaryhmä Kaupungin valvontaeläinlääkäri ja poliisi tekivät valvontaeläinlääkärille tulleiden vihjeiden johdosta kotietsinnän naisen asuntoon 7. tammikuuta.

Asunnosta löytyi yhteensä 26 erittäin huonokuntoista pientä koiraa. Tilat, joissa koiria pidettiin olivat ahtaat ja pimeät. Koirat olivat laihoja, lihasköyhiä, ulosteen likaamia ja sairaita. Koirat olivat eri-ikäisiä ja -rotuisia. Neljä koirista jouduttiin lopettamaan kiireellisenä toimenpiteenä. Loput 22 koiraa lopetettiin kaupungin valvontaeläinlääkäreiden, aluehallintoviraston läänineläinlääkärin sekä Ruokaviraston rajaeläinlääkärin päätöksellä, koska koirat olivat huonoissa oloissa, huonokuntoisia ja niiden rokotuksista tai lääkityksistä ei ollut tietoa. Koirien tuontiin ja myyntiin tarvittavat lupa- ja rokotusprosessit olivat tekemättä. Koirat oli tuotu laittomasti Suomeen Viron kautta ja osa oli lähtöisin EU:n ulkopuolisista maista. Valvontaeläinlääkärin mukaan koirien alkuperämaissa esiintyy rabiesta ja myyräekinokokkia, jotka ovat ihmiseen tarttuvia tauteja. Puhjenneeseen rabiekseen ei ole hoitoa ja tauti johtaa kuolemaan. Myyräekinokokki on ihmisellä erittäin hankalasti hoidettava, vakava sairaus. Eläin voi tartuttaa ihmisen, vaikka ei itse vielä oireilisi ja vaikuttaisi silmin nähden terveeltä.