Hyviä uutisia Vihdintien varrelle: bussiliikenteen muutoksille aikalisä

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo

Minna Airamaa

Pohjois-Espoon ja Länsi-Vantaan uusille joukkoliikenteen suunnitelmille otetaan aikalisä. HSL on kaavaillut alueelle liityntäliikennettä, jossa suoria linjoja Helsingin keskustaan lakkautettaisiin. Tilalle tulisivat linjat, jotka syöttäisivät liikennettä muun muassa Vihdintielle perustettavalle runkolinjalle ja kehäradalle.

Valtaosa alueen bussilinjoista menisi suunnitelmien mukaan uusiksi. Espoossa suunnitelmat koskisivat lähinnä Vihdintien lähistön alueita.

Suunnitelmista on kuitenkin tullut niin paljon palautetta, että HSL haluaa käydä sen kunnolla läpi. Alueen asukkaille järjestettiin loppuvuodesta sekä Espoossa että Vantaalla asukastilaisuuksia, joissa esiteltiin ensimmäisiä luonnoksia muutoksista.

– Palautetta tuli todella paljon ja olemme todenneet, että on selvästi tarvetta tarkastella suunnitelmia uudelleen, toteaa HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi

Palautteessa on Rihtniemen mukaan sekä vastustettu koko liityntäliikenteeseen perustuvaa mallia että esitetty runsaasti muutoksia.

– Esimerkiksi Vihdintien runkolinjamallin osalta on huomautettu, että Vihdintiellä ei ole sellaisia solmuja, joissa voisi sujuvasti vaihtaa bussia. Tämä on ihan totta, siellä ei vielä ole sellaisia solmukohtia, Rihtniemi sanoo.

Rihtniemen mukaan palautteet käydään nyt huolella läpi. Tavoitteena on saada uudet suunnitelmat HSL:n hallituksen iltakouluun kevään aikana. Alunperin HSL:n tavoitteena oli käydä suunnitelmia läpi jo tammikuussa.

Rihtniemen mukaan muutokset linjoihin tulisivat voimaan aikaisintaan vuonna 2022.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut