Jättimäistä lastenmaailmaa päästään suunnittelemaan − Espoo varasi Karhusaaren hanketta varten

Espoon kaupunki on näyttänyt vihreää valoa suurelle lastenkulttuuriin pohjautuvalle matkailuhankkeelle Karhusaaressa.

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto varasi maanantaina hankkeelle alueen suunnittelua varten.

Jaosto asetti ehdoksi sen, että koko hanke on luotava kestävän kehityksen periaatteiden pohjalta ja siten, että kohteen käyttö perustuu ensisijaisesti julkiseen liikenteeseen.

Lastenmaailma -hankkeen taustalla on yhdistys, joka ryhtyy kokoamaan kohteen suunnittelua ja toteutusta varten yleishyödyllistä säätiötä Linnanmäen tapaan.

Aluevaraus on voimassa kaksi vuotta. Hankkeen toteuttaminen edellyttää asemakaavan muuttamista.

Espoo huomauttaa jatkosuunnittelua silmällä pitäen, että alue on herkän merenrantavyöhykkeen ja alueen suojeluarvojen puolesta vaativa suunnittelukohde.

Hakija on kuitenkin elinkeino- ja kilpailukykyjaoston mielestä alustavissa luonnossuunnitelmissaan ottanut huomioon alueen erityispiirteet ja hahmotellut uudisrakennusmassat maisemaan sopiviksi.

Varausalueella on suojeltuja rakennuksia, jotka on tarkoitus kunnostaa hankkeen toimesta ja sisällyttää Lastenmaailma-kokonaisuuteen.

Hankkeen alullepanijat ovat arvioineet kohteen kävijämääräksi noin 600 000 vuodessa.

Kaupunki edellyttää, että suunnittelussa tulee hanketta arvioida myös alustavasti esitettyä kävijämäärää huomattavasti pienemmällä kävijämäärällä.

Suunnitteluohjeiden mukaan Karhusaari pitää säilyä vastaisuudessakin kaikille avoimena.

Varausalueen rantavyöhykkeellä sijaitseva kevyen liikenteen väylä, rantaraitti, tulee kaiken aikaa säilyä ulkoilijoiden käytössä.

Hankkeen tulee parantaa kohdetta lähellä sijaitsevien rantaraitin ja uimarannan houkuttelevuutta ja saavutettavuutta, suunnitteluohjeessa todetaan.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut