Arabianrannan lapsisurma tehtiin teräaseella – epäilty kertoi poliisille harhoista ja odottaa mielentilatutkimusta

Arabianrannan murha tapahtui Brysselinkadulla. Jussi Vehkasalo

Aapo Siippainen

Poliisi on saanut kuulusteltua36-vuotiasta miestä, jota epäillään Arabianrannanjouluaattoillan lapsimurhastaEpäilty on myöntänyt henkirikoksen. Mieskertoi kuulustelussa harhoistaan, jotka hänen mukaansa myötävaikuttivat tekoon. Puolustus on pyytänyt Helsingin käräjäoikeudelta miehellemielentilan tutkimista.

Poliisi on saanut selville, että tekovälineenä oli teräase. Se ei kuitenkaan ollut poliisin mukaan epäillyn hallussa, kun hän saapui uhrin perheen asuntoon. Poliisi kuvailee, että teko alkoi yllättäen.

7-vuotiaan uhrin omaiset ovat poliisin mukaan syvästi järkyttyneitä, eikä heitä ole päästy kuulemaan.Epäilty on uhrin eno. Epäilty ei kohdistanut väkivaltaa muihin asunnossa olleisiin. Esitutkinnassaei ole käynyt ilmi,että epäilty olisi käyttäytynyt aiemmin uhkaavasti tai väkivaltaisesti henkirikoksen uhria kohtaan.

Poliisi ei voi kertoa julkisuuteen tapauksen tarkempia yksityiskohtia ennen uhrin omaisten kuulemista.

– Julkisuudessa kerrotut asiat voisivat vaikuttaa kuulustelukertomuksiin, mikä vaarantaisi esitutkinnan. Ylipäänsä poliisin tiedottamisen on perustuttava esitutkintalain säädöksiin. Tästä traagisesta tapauksesta liikkuu varsinkin sosiaalisessa mediassa runsaasti huhuja, mutta poliisilla ei ole mahdollista kommentoida erikseen niistä jokaista. Tiedotamme esitutkinnan etenemisestä ja tuloksista sitä mukaa, kun asiat varmistuvat. Poliisin tärkein tehtävä on selvittää tämä vakava rikos, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisarioKirsi KanthHelsingin poliisilaitokselta.

Poliisi suorittaa parhaillaan teknistä rikostutkintaa ja odottaa vastauksia muun muassa uhrin ruumiinavauksesta sekä epäillylle tehdyistä kokeista, joissa selvitetään muun muassa, oliko epäilty tekohetkellä päihtynyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tapiolan kahluualtaalla oleilleen koronaviruksen kantajan jäljiltä ei tiedossa jatkotartuntoja – koronapuhelin ruuhkautui tapauksen tultua julki
 2. Espoossa todettu 901 varmistettua koronatartuntaa – viikon aikana kuusi uutta tapausta
 3. Nyt asfaltoidaan vähäliikenteisempiäkin teitä – kunnostukseen viime vuosia enemmän rahaa
 4. Masalan ekoälykylä on nyt kuntapäättäjien käsissä – idean isä toivoo ripeitä ratkaisuja, muuten hanke ei toteudu sellaisenaan
 5. Valitus hylättiin – Espoon kaupungintaloa ei suojella
 6. Linnanmäki nostaa päivittäisten kävijöiden kiintiötä – "Opettelimme uusia toimintamalleja pienemmillä asiakasmäärillä"
 7. Nuuksiossa retkeileviä kannustetaan käräyttämään laittomat tulipaikat
 8. Vastuullisuus noussut tärkeäksi perusteeksi verkkokaupassa – tuotteen ympäristömerkki nähdään tärkeänä
 9. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 10. Omistajailmoitus jäi lainvastaisesti tekemättä yli puolella yrityksistä – PRH: voi vaikeuttaa yritysten toimintaa
 11. HSL:n liikenteeseen liki 60 uudenlaista sähköbussia
 12. Maksuhäiriöistä merkintä jo lähes 400 000:lla – vuodessa tuli tuhansia lisää ja koronan odotetaan vielä kasvattavan määrää
 13. HSL lisää viikonloppuun yli 3 000 bussivuoroa – Matkustajamäärissä iso loikkaus, kun ravintoloiden aukiolot vapautuivat
 14. Eero Sintonen ja Sakarat tekee musiikkia, joka sopii suomalaiseen mielenmaisemaan
 15. Suomesta löytyi hyttyslaji, joka pystynee levittämään malariaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.