Helsingin Tuomiokirkon ovet lukitaan arkipäiviksi – syy löytyy soittimesta

Helsingin Tuomiokirkon pääurkujen remontti kestää helmikuun loppuun asti. Arkisto / Anneli Tuominen-Halomo

Jussi Vehkasalo

Helsingin Tuomiokirkko Senaatintorin kupeessa sulkee kirkkosalinsa ovet arkipäiviksi 7. tammikuuta alkaen.

Syynä on se, että kirkon pääurkuja remontoidaan liki kahden kuukauden ajan. Kirkkosalin on tarkoitus olla avoinna yleisölle myös arkisin taas maaliskuun alusta alkaen.

Lauantaisin ja sunnuntaisin Tuomiokirkko on urkuremontin aikana auki kello 9–18 seurakuntatilaisuudet huomioiden. Pääurkujen sijasta lauantaisin ja sunnuntaisin 7. tammikuuta – 28. helmikuuta käytetään kirkon alttariparvella olevia kuoriurkuja.

Pääurkujen remontissa korjataan urkujen äänitys ja urut viritetään. Lisäksi kuluneet jalkiokoskettimet kunnostetaan ja urkujen virityskäytävien turvallisuutta parannetaan asentamalla lisää turvakaiteita. Työn suorittaa Urkurakentamo Veikko Virtanen.

Tuomiokirkon krypta on urkuremontin aikana avoinna arkipäivisin kello 10–17. Tuomiokirkon kirkkosalissa arkisin kello 12 pidettävät säännölliset tilaisuudet on siirretty kryptaan.

Päivärukoukset pidetään normaaliin tapaan maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin kello 12. Keskiviikkoisen urkuvartin korvaa päivärukous. Viikkomessu torstaisin kello 12 ja Pappi tavattavissa -päivystykset tiistaisin ja torstaisin kello 15–17 pidetään niin ikään kryptassa.

Remontoidut urut otetaan uudelleen käyttöön Helsingin tuomiokirkon messussa laskiaissunnuntaina 3. maaliskuuta kello 10.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kuka ehtii varata hääpaikan ensin? – Helsingin tuomiokirkko avataan nyt sateenkaaripareille 5.11.2018 20:46
  2. Video: Uusi teknologia paljastaa Helsingin tuomiokirkon kellotornin salaisuudet – "Maisemia pääsee katsomaan pientä maksua vastaan" 10.7.2018 10:28
  3. Tuomiokirkon vedenpaisumus: Syyllinen löytyi 2.2.2016 15:09

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut