Arabianrannan lapsisurmasta epäillyllä raju rattijuoppomenneisyys – IS: Näin pakistanilaismies kertoi törttöilyistään

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo / Arkisto

Jari Pietiläinen

Arabianrannassa jouluaattona 7-vuotiaan koulupojan surmasta epäillyllä pakistanilaistaustaisella miehellä on takanaan lukuisia rattijuopumustuomioita. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat

Vuonna 2007 mies lähti ajamaan Helsingistä kotiinsa Kauniaisiin päihtyneenä. Kauniaisissa hän huomasi poliisien olevan perässään. Omien sanojensa mukaan hänellä ei ole ollut koskaan ajokorttia.

– Säikähdin ja päätin lähteä ajamaan karkuun. Olen ehdonalaisessa ja päätin siksi lähteä karkuun, IS kirjoittaa miehen kertoneen poliisille.

Keli oli tapahtumahetkellä erittäin huono ja liukas. Miehen ylinopeus oli erittäin huomattava ja auto ajelehti risteyksessä vauhdilla yli kaistojen. Mies puhalsi 1,76 promillen lukemat ja hänen verestään löytyi huumejäämiä.

Mies sai kolme kuukautta ehdollista vankeutta ja pienen sakon.

Seuraavan kerran mies jäi IS:n mukaan kiinni rattijuopumuksesta Espoossa keväällä 2008. Puhallustulos oli 1,30 promillea. Hän kertoi olleensa Helsingissä yökerhossa.

– En ollut juonut alkoholia ennen yökerhoon menoa. Ostin ensimmäisen alkoholijuomani puolen yön aikaan. Join kaksi 0,4-tuoppia olutta ja yhden batterykossun. Poistuimme ravintolasta kolmen jälkeen, IS kirjoittaa miehen kertoneen.

Seuraavan kerran mies jäi IS:n mukaan rattijuoppona kiinni heinäkuussa 2008 Espoossa. Puhallustulos oli 1,50 promillea. Mies ei tullut kuulusteluihin ja hänet etsintäkulutettiin. Lopulta hän ilmoittautui itse poliisille.

Uuden rikosepäilyn aikaan mies asui Espoossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona rajoittaa yhä hammashoidon toimintaa Espoossa – "Kaikkia toimenpiteitä ei ole tällä hetkellä mahdollista tehdä"
 2. Uuden apteekin avautuminen Isoon Omenaan nytkähti eteenpäin – oikeus hylkäsi espoolaisen apteekkarin valituksen
 3. Suurpellon ammuskelun uhri kuoli vammoihinsa – poliisi epäilee kahta miestä murhasta
 4. Helsinki ei enää rajoita väkimäärää maauimaloissa – Espoo pohtii vielä Leppävaaran uimalan sekä uimahallien rajoitusten purkua
 5. Suurpellon ampumisen uhri sairaalaan - Silminnäkijä IS:lle: "Näin miehen, joka ensin seisoi mutta lyyhistyi sitten maahan"
 6. Metallia etsineet kokivat yllätyksen Porkkalassa – kiven alta paljastui rahakätkö
 7. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 8. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 9. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 10. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 11. Hänninen 8.7.
 12. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 13. Pääkirjoitus: Virtuaalista viihdettä
 14. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 15. Touhulan Espoossa lopettaville päiväkodeille löytyi jatkaja - paikkaa haettava uudestaan

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Suurpellon ammuskelun uhri kuoli vammoihinsa – poliisi epäilee kahta miestä murhasta
 2. Suurpellon ampumisen uhri sairaalaan - Silminnäkijä IS:lle: "Näin miehen, joka ensin seisoi mutta lyyhistyi sitten maahan"
 3. Metallia etsineet kokivat yllätyksen Porkkalassa – kiven alta paljastui rahakätkö
 4. Raidejokerin työt seisovat helsinkiläismetsässä Espoon rajan tuntumassa – "Ellei lupaa tule ely-keskukselta loppukesästä, se alkaa jo vaikuttaa kokonaisaikatauluun"
 5. Espoon kaupungintalon purkaminen voi alkaa jo loppukesästä, jos valituskierre päättyy
 6. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 7. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 8. Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa korona-altistus – "Ei vaikuta olevan yhteyttä Tapiolan kahluualtaaseen"
 9. Touhulan Espoossa lopettaville päiväkodeille löytyi jatkaja - paikkaa haettava uudestaan
 10. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 11. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 12. Helsinki ei enää rajoita väkimäärää maauimaloissa – Espoo pohtii vielä Leppävaaran uimalan sekä uimahallien rajoitusten purkua
 13. Hänninen 8.7.
 14. Uuden apteekin avautuminen Isoon Omenaan nytkähti eteenpäin – oikeus hylkäsi espoolaisen apteekkarin valituksen
 15. Espoolaisen Mika Koivusalon Linnanmäki-innostus jatkuu – nyt syntyi lyhytelokuva 70-vuotiaasta huvipuistosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.