Muistatko TV1:n suoran lähetyksen, josta joulupukki "katosi"? – Kuumalinjaa odottaa tänäkin jouluaattona reilusti yli 500000 suomalaista

KLASSIKKO Ennen kuin punanuttu pääsee jouluaattona ruutuun, Tampereen Tohlopin kulisseissa on tehty valmisteluja jo aamuviidestä lähtien.

Vuonna 1999 joulupukki eli tonttuineen jännittäviä hetkiä. Konkkaronkka oli valmiina aloittamaan suoraa lähetystä jouluaattona YLE TV1:ltä, mutta studioon ei saatu yhteyttä.

– Siinä oli vähän aikaa jännittävä tilanne ohjelman taustatekijöidenkin keskuudessa... lopulta yhteys saatiin kuntoon ja Joulupukki ruutuun, kertoo erittäin suositun ja vähintäänkin klassisen Joulupukin Kuuma linja -ohjelman tuottaja Teija Ryösä

Ensimmäinen Kuumalinja nähtiin ruudussa jouluaattona vuonna 1991. Sen jälkeen paljon on tapahtunut tekniikan maailmassa. Lähetykseen soittavat lapset soittavat pelkästään matkapuhelimista, eivätkä lankaliittymistä kuten ennen vanhaan. Matkapuhelinten alkuaikoina kaikenlaista saattoi sattua, ja puhelut saattoivat katketa herkästi.

Ryösä on ollut mukana ohjelman tuotannossa toistakymmentä vuotta. Mukana tekemisessä on tänä jouluna vieläkin kokeneempia konkareita.

– Tuotantokoordinaattori Marita Äijälä on ollut mukana siitä lähtien, kun ohjelma siirtyi TV2:een vuonna 2001, Ryösä kertoo.

Vuodesta 2002 Joulupukki on vastaillut lapsille ja lapsenmielisille aamutuimaan Tampereen Tohlopista. Tätä ennen Korvatunturin virkaa toimitti Helsinki ja Pasila.

Vai onko sittenkin niin, että paikka sijaitsee kuitenkin Korvatunturilla? Joka tapauksessa muidenkin kuin pukin ja tonttujen päivä alkaa aamuvarhaisella. Ryösä laskee, että tuotannossa on mukana noin parikymmentä henkilöä.

– Töihin tullaan aamuviideltä. Siinä on kaikenlaista valmistelua, ja yksi harjoituskin ehditään ottaa ennen kuin lähetys lopulta alkaa kello 8.30, Ryösä kertoo kupletin juonesta.

– Koko ajan tapahtuu jotain ja moneen asiaan täytyy varautua hyvin. Kun pukki saa jutella lapsen kanssa, se on se paras asia.

Joulupukin Kuumalinja

Ensimmäisen kerran TV1:ltä jouluna 1991 esitetty ohjelma, jossa Joulupukki vastaanotti puheluita lapsilta, ja välillä esitettiin lastenohjelmia. Ohjelmaa on esitetty jouluaattoisin yhtäjaksoisesti siitä saakka.

Ohjelman tuotanto siirrettiin Tampereelle ja Tohloppiin 2000-luvun alussa.

Ohjelmaa katsoi viime vuonna parhaimmillaan 650 000 katsojaa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut