Nimetön ilmianto vei koulusta uskonnollisen joulujuhlan – Yle: "Vanhemmat pelkäävät leimautumista"

Itäsuomalainen koulu joutui yhden vanhemman vaatimuksesta poistamaan joulujuhlasta uskonnollisen osuuden kokonaan. Kuvan jouluseimi ei liity tapaukseen. –  Jari Pietiläinen / Arkisto

Jari Pietiläinen

Itä-Suomessa sijaitseva koulu joutui ilmiannon vuoksi poistamaan joulujuhlastaan uskonnollisen osuuden ja korvaamaan sen muun muassa tontuilla ja metsäneläimillä. Tapauksesta kertoo Yle

Yksi koulun oppilaiden vanhemmista lähetti oppilaitoksen rehtorille viestin, jossa hän huomautti, että joulujuhlan ohjelma on "liian uskonnollista". Ohjelmaa muutettiinkin rehtorin päätöksellä, vaikka oppilaat ja opettajat kummeksuivat päätöstä.

Yle ei kerro, minkälainen osuus ohjelmasta poistettiin.Oppilaiden ja opettajien mielestäjuhlan alkuperäisessäsisällössä ei ollut mitään vikaa.

Aihetta pidetään erittäin arkaluonteisena, eikä rehtori halua koulunsa nimeä julkisuuteen. Leimautumisen pelkoa kokevat myös uskonnottomat vanhemmat.

Opetushallituksen opetusneuvoksenPekka Iivosen mukaanSuomessa toimii ryhmiä, jotka ovat uskonnonvastaisia ja jotka pyrkivät vaikuttamaan uskonnottoman ohjelman vakiinnuttamiseen muun muassa kanteluin ja huomautuksin.

KORJAUS 19.12. kello 13.40: Arvio uskonnonvastaisista ryhmistä on opetusneuvos Iivosen näkemys, ei koko Opetushallituksen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut