Nyt se on lähellä: Matinkylän uimahallin päätökset loppusuoralla, rakennustyöt alkaisivat jo ensi vuonna

LIIKUNTA Rakennustyöt alkavat ensi kesänä tai syksynä.

Matinkylän uimahallissa on määrä päästä uimaan loppuvuodesta 2021. Kuvituskuva. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Paavo Rantalainen

Matinkylän uimahallin rakennustyöt pääsevät näillä näkymin vihdoin käyntiin ensi vuonna. Hankkeen alkusanat lausuttiin jo vuonna 2002.

Välillä uimahallista suunniteltiin Espoon suurinta, mutta pari vuotta sitten suunnitelmia jouduttiin karsimaan tontin ahtauden ja kustannustenkin vuoksi.

Hankeen päätöksenteossa on päästy aivan loppusuoralle. Viimeisimpiä päätöksiä on tarkoitus tehdä ensi maanantaina kaupunginhallituksessa.

Matinkylä on Espoon ainoa kaupunkikeskus, jossa ei ole uimahallia. Tosin Tapiolassa on uimahalli, mutta se on ollut kiinni jo pari vuotta ja sen purkamista ja uudelleenrakentamista suunnitellaan.

Matinkylän hanketta toteuttaa Espoon omistama kiinteistöyhtiö, jolle kaupunki myöntää lainana rahoituksen. Tynnyripuiston alueelle Ison Omenan lähelle nousevassa uudessa hallissa päästään uimaan noin kolmen vuoden kuluttua. Viereen rakennetaan myös Meri-Matin lukio.

Espoon liikuntapalvelupäällikkö Jarmo Ikävalko arvio, että rakennustöihin voitaisiin ryhtyä ensi kesänä tai syksynä ja rakennusaika on noin kaksi vuotta eli valmista olisi loppuvuonna 2021.

Matinkylän uimahalliin tulee allastilojen ja puku- ja pesutilojen lisäksi kuntosali.

Pisin allas on 50 metriä. Halliin tulee myös opetus- ja terapia-altaat.

Alun perin halliin suunniteltiin myös hyppytornia ja -allasta, mutta niistä luovuttiin. Myös altaan kilparatojen lukumäärä puolitettiin.

Uimahallin vuosittaisen kävijämäärän on arvioitu asettuvan 300 000 asiakkaan tienoille. Uimahallin kustannusarvio on runsaat 27 miljoonaa euroa. Espoon kaupunki varautuu lainaamaan kiinteistöyhtiölle enintään 33 miljoonaa euroa siltä varalta, että kustannukset ylittyvät.

Espoon kaupunginhallitus päättää kiinteistöyhtiölle myönnettävästä lainasta maanantaina.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaostolla on puolestaan listalla maanantaina tontin vuokraaminen uimahallin kiinteistöyhtiölle 25 vuodeksi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Leppävaaran maauimalaa ei kateta vielä ensi syksynäkään – mahdollistaisi ympärivuotisen uimisen
    14.11.2018 6:45
  2. Uimahallipula jatkuu Espoossa vielä pitkään – Matinkylän uimahallista tulossa torso
    27.8.2016 7:30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut