Riku Nieminen lihotti itseään 26 kiloa Juiceksi – "Ruokaa niin paljon mieheen kuin menee"

NäyttelijäRiku Niemisestätiedetään olevan moneksi. Nieminen näyttelee, Nieminen on Munamies, Nieminen soittaa, Nieminen urheilee, Nieminen laulaa.

Ja nytNieminen onJuice Leskinenjoulunpyhinä ensi-iltaan tulevassa uudessa elokuvassa. Ja mies tuskin olisi oma itsensä, jos tähänkään rooliin ei olisi liittynyt valtava fyysinen ponnistelu.

– Tai voiko sitä ponnisteluksi sanoa: kun kuvattiin Juicen myöhempiä vaiheita, minun piti olla aika lailla pulskemmassa kunnossa. Se onnistui sillä tapaa, että kaikenlainen rasvaa polttava liikunta pois ja ruokaa niin paljon mieheen kuin menee. Kymmenessä viikossa painoa tuli lisää 26 kiloa, Nieminen kertoo.

Näistäkiloista lähes kaikki ovat lähteneet vuoden mittaan, mutta muutamaa kiloa Nieminen vielä koittaa karistaa.

– Normaalit elämäntavat vaan takaisin, ja ruokailut kuntoon ja liikunta kuntoon. Sillä se paino on lähtenytkin.

ElokuvassaNieminen myös laulaa rakastetut Juice-biisit itse. Se oli myös näyttelijän vaatimus tuotantoon lähtiessään.

– Tosin ohjaajaTeppo Airaksinenhalusi useamman laulunäytteen siitä, että homma varmasti hoituu. Olihan meillä kuvauksissa kaikenlaista. Kertaalleen tipuin 15. yön sanojen kanssa aivan täysin. Airaksinen tuli luokseni, otti hartioista kiinni ja katsoi suoraan silmiin. Sitten hän sanoi, että Riku, luotan sinuun sataprosenttisesti. Seuraavalla otolla sujui paremmin, Nieminen kuvailee.

JuiceLeskisen elämän naiset paketoidaan yhteen naiseen, jota esittääIida-Maria Heinonen Elokuva on Heinosen ensimmäinen pitkän elokuvan rooli. Muutama kohtaus Niemisen kanssa äityy hyvinkin intensiiviseksi, mutta molemmat näyttelijät kertovat että niitä oli hyvin helppo tehdä.

– Olen tuntenut Rikun jo Teatterikorkeakoulun ajoista asti. Hänen kanssaan on kiva ja helppoa tehdä. Mitä vaikeampi kohtaus, sitä mukavampaa sitä oli Rikun kanssa tehdä, Heinonen kuvaa.

– Iidalla oli hyvä asenne ja mielenkiintoisia metodeja kohtauksiin, joissa tarvittiin isoa intensiteettiä. Hän oli valinnut tiettyjä biisejä, joita sitten kuuntelimme yhdessä jotta löysimme oikean tunnelman. Tämä toimi mielestäni hienosti, Nieminen komppaa.

NiemistäJuice-roolin tuoma palaute ei jännitä.

– Päätin tehdä Juicen muutamaa asiaa painottaen ja sen jälkeen päätin, että en jännitä palautetta, näyttelijä sanoo.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut