Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Roteva koira raateli 10-vuotiaan Billyn – taas raju koirahyökkäys Helsingissä

Helsingin Puistolan Läksyrinteessä tapahtui illalla 10. joulukuuta koirahyökkäys, jonka seurauksena vakavia sisäisiä vammoja ja pahan sokkitilan saanut 10-vuotias Billy-koira jouduttiin lopettamaan eläinlääkärissä. Koiran omistajalta murtui hyökkäyksessä kyynärpää, toiseen käteensä hän sai puremajälkiä ja mustelmia.

Maassa tapahtui jonkinlaista painintaa."

– Kävelin kahden kiinni olevan villakoirani kanssa jalkakäytävällä, kun ajotien toisella puolella vastaan tuli isokokoinen roteva koira omistajansa kanssa. Villakoirani ovat uroksia ja ne haukahtivat, jonka jälkeen iso koira syöksyi tien toiselta puolelta meitä kohti, villakoirat omistava nainen kertoo.

Hän ei halua esiintyä jutussa omalla nimellään.

Nainen ei tiedä, pääsikö iso koira irti omistajaltaan siksi, että talutushihna lipesi omistajalta, vai pääsikö koira irti pannasta.

– Irti se pääsi tavalla tai toiselle. Ehdin koiran hyökätessä kumartua kohti koiriani, kun iso koira hyökkäsi päällemme ja kaaduin maahan. Maassa tapahtui jonkinlaista painintaa. Kun iso koira hellitti ja sain oman koirani sen hampaista syliini, oli myös ison koiran omistaja paikalla, nainen jatkaa.

Billy-villakoira oli vielä tässä vaiheessa elossa, toinen villakoira oli tilanteessa juossut omille teilleen. Se tuli myöhemmin kotiin.

– Tilanteen jälkeen siinä oli yksi silminnäkijä paikalla. Sain annettua ison koiran omistajalle yhteystietoni ennen kuin lähdin kohti kotia.

Billy vietiin eläinlääkäriin, jossa se vakavien sisäisten vammojen vuoksi sekä kahden eläinlääkärin tekemän tutkimuksen ja huonon ennusteen vuoksi lopetettiin nukuttamalla.

– Itse kävin vammojeni vuoksi röntgenissä ja magneettikuvassa. Tapahtuneesta on tehty rikosilmoitus.