Varsinainen buffet rotille löytyi Helsingistä – "Miksi ihmeessä kukaan tekee noin?!"

Kauppojen paistopisteistä tuttuja leivonnaisia on dumpattu metsikköön Munkkivuoressa jo ainakin kaksi kertaa joulukuussa. Lukijan kuva / Kaija-Liisa Seppälä

Jussi Vehkasalo

Munkkivuoren Raumantien ja Ulvilanpuiston lasten leikkipaikan väliseen metsikköön on kipattu jo ainakin kaksi kertaa erilaisia kauppojen paistopisteistä tuttuja tuotteita.

MunkkivuorelaisenKaija-Liisa Seppälän Munkkivuoren alueen Facebook-ryhmään 11. joulukuuta laittama kuva tuoreimmasta leivonnaishavainnosta on herättänyt paljon ihmettelyä ryhmässä.

– Ei voi olla totta!? Miksi ihmeessä kukaan tekee noin?! Vaikuttaa kyllä paistopistekamalta. Tulee mieleen laitapuolenkulkijat. Onko ollut joku ruokajakelu, sitten on lähdetty dokaamaan ja kassi levinnyt metsään, eräs kommentoi Seppälän kuvaa.

Metsikköön ehdotetaan myös asennettavaksi riistakameraa, jotta leivonnaisten dumppaaja saataisiin selville.

Pizzapaloja, croissanteja, joulutorttuja."

Kyseessä on jo toinen kerta, kun Seppälä on törmännyt samaisessa metsikössä sinne dumpattuihin leivoinnaisiin.

– Ensimmäinen setti leivonnaisia tuli vastaan 3. joulukuuta. Silloin muun muassa pizzapaloja, croissanteja, karjalanpiirakoita, leipää ja joulutorttuja oli maassa arviolta jopa neljän ostoskassillisen verran. Outoa oli se, että missään leivonnaisten lähellä ei ollut kasseja tai pusseja, joilla ne olisi sinne tuotu. Vaikutti siltä kuin joku olisi kipannut leivokset kottikärryillä maahan, Seppälä kertoo.

Ensimmäisellä kerralla leivonnaiset kerättiin metsiköstä pois iltapäivätoiminnassa olleiden lasten avustuksella ja vietiin roskiin.

Metsikön lähellä on muun muassa kirkko ja nuorisotalo, Munkkivuoren ostarille ei ole pitkä matka.

– Metsikköön heitettyjen paistopistetuotteiden takia paikka näyttää kaatopaikalta, ruoka tuo varmasti rottia paikalle. Alueella kulkee paljon koiranulkoiluttajia, ovatko tuollaiset terveellisiä koirille, vai voivatko olla peräti myrkytettyjä, Seppälä kysyy viitaten siihen, että Helsingistäkin on löytynyt ulkoilualueilta myrkytettyjä tai muuten turmeltuja makupaloja.

Malmin hautausmaan portilta löytyi keväällä lihapala, joka oli täynnä nuppineuloja, hieman aiemmin Kallion kirkon puistosta löytyi suklaapaloja Suklaan teobromiini on koirille myrkyllistä.

– Leivonnaiset ovat suht tuoreen näköisiä. Onko joku dyykannut kauppojen biojäteastioista noita, mutta hylännytkin ne sitten metsään? Vai voisiko kirkolla olla jotain ruokajakelua, josta nuo voisivat olla peräisin, Seppälä pohtii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.