Miljoonia niellyt Tapiolan uimahalli saamassa purkutuomion − rakennus on suojeltu ja osa vanhaa Tapiolaa, tilalle suurempi halli

Tapiolan uimahalli on valmistunut 1965 ja peruskorjattu viime vuosikymmenellä. Arkistokuva/Espoon kaupunki

Paavo Rantalainen

Yli 50 vuotta vanha Tapiolan uimahalli saanee väistyä kokonaan uuden ja suuremman hallin tieltä. Hankkeen vaihtoehtoja on puntaroitu, ja asia etenee nyt uuden hallin rakentamisen pohjalta.

Uimahalli on ollut suljettu kaksi vuotta epäonnistuneen remontin jäljiltä. Korjaustöihin on laitettu jo useita miljoonia euroja.

Espoon kaupunki on selvittänyt kesän mittaan Tapiolan uimahallin toteuttamisen eri vaihtoehtoja.

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto päätti maanantaina, että valmistelua lähdetään viemään eteenpäin niin, että uimahalli toteutetaan uudisrakennuksena.

Tavoitteena on suunnitella Tapiolan rakennettuun kulttuuriympäristöön soveltuva uusi halli laajennetuilla suunnitelmilla niin, että uima-altaiden pituus on 50 metriä. Nykyisin allaspituus on puolta lyhyempi, 25 metriä.

Tapiolan uimahallin purkaminen on arka asia, koska rakennus on oleellinen osa Tapiolan keskustaa. Museovirastolla ja Espoon museolla on painava sana sanottavana hankkeessa.

Arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema rakennus on valmistunut 1965 ja se on suojeltu. Asemakaavalla suojeltua rakennusta ei saa purkaa ilman painavaa syytä.

Mietinnässä on aiemmin ollut myös hallin rakentaminen uudelleen vanhoilla piirustuksilla. Nyt ajatuksesta on luovuttu, koska uusi halli pitäisi olla suurempi kuin nykyinen.

Kohteesta on tarkoitus järjestää arkkitehtuurikilpailu. Nähtäväksi jää, kuinka paljon Ervin arkkitehtuuria ja henkeä pystytään tuomaan uuteen rakennukseen.

Mitään päätöksiä ei hankkeessa ole vielä tehty, vaan hankkeen valmistelu uudisrakennuksen pohjalta alkaa nopealla aikataululla.

Tavoitteena on, että uusi halli on auki noin viiden vuoden kuluttua. Hintalappuakaan ei vielä ole. Peruskorjauksen ja pienen laajennuksen arvioitiin aiemmin maksavan noin 25 miljoonaa euroa.

− Hyvä, että asiassa päästään viimein eteenpäin ja suunnittelu lähtee myös siitä, että Tapiolassa tarvitaan nykyistä suurempi uimahalli, koska väestömäärä kasvaa koko ajan, jaoston puheenjohtaja Tiina Elo (vihr.) sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa korona-altistus – "Ei vaikuta olevan yhteyttä Tapiolan kahluualtaaseen"
 2. Espoolaisen Mika Koivusalon Linnanmäki-innostus jatkuu – nyt syntyi lyhytelokuva 70-vuotiaasta huvipuistosta
 3. Raidejokerin työt seisovat helsinkiläismetsässä Espoon rajan tuntumassa – "Ellei lupaa tule ely-keskukselta loppukesästä, se alkaa jo vaikuttaa kokonaisaikatauluun"
 4. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 5. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 6. Torstaina Leppävaarassa vesitöpinää ja vesipelastuksen harjoittelua
 7. EU-yhteistyö poisti markkinoilta viime vuonna yli 2 200 vaarallista tuotetta – Kaikki vaaralliseksi todetut tuotteet haettavissa päivittyvästä verkkopalvelusta
 8. Tarvaspään pihapiirissä pääsee maalaamaan ulkosalla
 9. Heinäkuussa ollut jo yli 7 000 matkustajan päiviä – Normaalina lomakautena Helsinki–Vantaan läpi kulkee 70 000 matkustajaa päivässä
 10. Kesä on erinomaista aikaa hakea töitä – Näillä 10 alalla on nyt eniten paikkoja auki
 11. Finnwatch: SUP-lautojen vastuullisuus ei vakuuta – Kolme brändiä erottui selvityksessä edukseen
 12. Muurahaismyrkky tappaa myös mehiläiset, varoittaa Tukes – Ulkokäyttöön tarkoitettuja myrkkyjä ei parin vuoden päästä enää myydä kuluttajille
 13. Suomalaistutkimus: Sairaalahoitoa vaativa koronavirustauti vie tehohoitoon useammin kuin influenssa
 14. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 15. USU-gallup:Lähes puolet suomalaisista verottaisi auton ostoa vähemmän kuin sen käyttöä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Raidejokerin työt seisovat helsinkiläismetsässä Espoon rajan tuntumassa – "Ellei lupaa tule ely-keskukselta loppukesästä, se alkaa jo vaikuttaa kokonaisaikatauluun"
 2. Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa korona-altistus – "Ei vaikuta olevan yhteyttä Tapiolan kahluualtaaseen"
 3. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 4. Muurahaismyrkky tappaa myös mehiläiset, varoittaa Tukes – Ulkokäyttöön tarkoitettuja myrkkyjä ei parin vuoden päästä enää myydä kuluttajille
 5. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 6. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 7. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 8. Espoolaisen Mika Koivusalon Linnanmäki-innostus jatkuu – nyt syntyi lyhytelokuva 70-vuotiaasta huvipuistosta
 9. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 10. Suomalaistutkimus: Sairaalahoitoa vaativa koronavirustauti vie tehohoitoon useammin kuin influenssa
 11. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 12. Kesä on erinomaista aikaa hakea töitä – Näillä 10 alalla on nyt eniten paikkoja auki
 13. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 14. Heinäkuussa ollut jo yli 7 000 matkustajan päiviä – Normaalina lomakautena Helsinki–Vantaan läpi kulkee 70 000 matkustajaa päivässä
 15. Tarvaspään pihapiirissä pääsee maalaamaan ulkosalla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.