Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miljoonia niellyt Tapiolan uimahalli saamassa purkutuomion − rakennus on suojeltu ja osa vanhaa Tapiolaa, tilalle suurempi halli

Yli 50 vuotta vanha Tapiolan uimahalli saanee väistyä kokonaan uuden ja suuremman hallin tieltä. Hankkeen vaihtoehtoja on puntaroitu, ja asia etenee nyt uuden hallin rakentamisen pohjalta.

Uimahalli on ollut suljettu kaksi vuotta epäonnistuneen remontin jäljiltä. Korjaustöihin on laitettu jo useita miljoonia euroja.

Espoon kaupunki on selvittänyt kesän mittaan Tapiolan uimahallin toteuttamisen eri vaihtoehtoja.

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto päätti maanantaina, että valmistelua lähdetään viemään eteenpäin niin, että uimahalli toteutetaan uudisrakennuksena.

Tavoitteena on suunnitella Tapiolan rakennettuun kulttuuriympäristöön soveltuva uusi halli laajennetuilla suunnitelmilla niin, että uima-altaiden pituus on 50 metriä. Nykyisin allaspituus on puolta lyhyempi, 25 metriä.

Tapiolan uimahallin purkaminen on arka asia, koska rakennus on oleellinen osa Tapiolan keskustaa. Museovirastolla ja Espoon museolla on painava sana sanottavana hankkeessa.

Arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema rakennus on valmistunut 1965 ja se on suojeltu. Asemakaavalla suojeltua rakennusta ei saa purkaa ilman painavaa syytä.

Mietinnässä on aiemmin ollut myös hallin rakentaminen uudelleen vanhoilla piirustuksilla. Nyt ajatuksesta on luovuttu, koska uusi halli pitäisi olla suurempi kuin nykyinen.

Kohteesta on tarkoitus järjestää arkkitehtuurikilpailu. Nähtäväksi jää, kuinka paljon Ervin arkkitehtuuria ja henkeä pystytään tuomaan uuteen rakennukseen.

Mitään päätöksiä ei hankkeessa ole vielä tehty, vaan hankkeen valmistelu uudisrakennuksen pohjalta alkaa nopealla aikataululla.

Tavoitteena on, että uusi halli on auki noin viiden vuoden kuluttua. Hintalappuakaan ei vielä ole. Peruskorjauksen ja pienen laajennuksen arvioitiin aiemmin maksavan noin 25 miljoonaa euroa.

− Hyvä, että asiassa päästään viimein eteenpäin ja suunnittelu lähtee myös siitä, että Tapiolassa tarvitaan nykyistä suurempi uimahalli, koska väestömäärä kasvaa koko ajan, jaoston puheenjohtaja Tiina Elo (vihr.) sanoo.