Nyt mentiin jo 70 prosentin rajan alle – suomalaisten ero kirkosta kiihtyy yhä

Suomalaisista enää hieman alle 70 prosenttia kuuluu luterilaiseen kirkkoon.  Jussi Vehkasalo / Arkisto

Jari Pietiläinen

Evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluvien osuus on laskenut alle seitsemäänkymmeneen prosenttiin. Kirkosta eronneet ovat lähes kokonaan jääneet kaikkien uskontokuntien ulkopuolelle, sillä muihin uskontokuntiin kuuluu vain muutama prosentti suomalaisista.

Huomionarvoista on se, että 90 prosentin raja alittui vuonna 1985, mutta 80 prosentin raja jo vuonna 2009. Jatkossa osuus kutistuu nykyistä nopeammin, koska nykyään yhä harvempi vauvoista tulee liitetyksi kirkkoon kasteessa.

– Tänäkin vuonna on kirkosta eronnut yli 40 000 suomalaista. Se tarkoittaa käytännössä koko vuoden luvun ylittävän 50 000, arvioi eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja Jori Mäntysalo

Kirkollisveron perintä eronneilta loppuu vuodenvaihteeseen, joten joulukuussa erotaan muuta vuotta vilkkaammin. Toisaalta eroakirkosta.fi-palvelusta kerrotaan, että uutiset kirkollisveron korotuksista eivät ole merkittävästi näkyneet paikkakuntakohtaisissa tilastoissa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut