13 ansioitunutta espoolaista palkittiin tänään Espoo-mitalilla

Pilvi Kalhama Arkistokuva/ Päivi Tuovinen

Anneli Tuominen-Halomo

Espoo-mitalin saa tänä vuonna 13 ansioitunutta espoolaista.

Aalto-yliopiston vararehtori, professori Antti Ahlava on yhteistyössä kaupungin kanssa kehittänyt kampuksesta ja Otaniemestä metroon tukeutuvaa elävää kaupunginosaa. Ahlava yhdistää rakennussuunnittelun ja tehokkaan tilankäytön korkeatasoiseen arkkitehtuuriin. Aiemmin hän on saanut muun muassa Vuoden arkkitehti -tunnustuksen sekä kansainvälisen laatuinnovaatiopalkinnon Koulu palveluna -hankkeelle.

Valokuvaaja Kari Auvinen on toiminut pitkään studio-, lehti- ja luontokuvaajana. Hän on saanut voittoja ja tunnustusta vuoden luontokuvakilpailussa ja mainoskuvakilpailuissa. Auvisen kuvia on julkaistu Espoo 550 -juhlakirjassa ja monissa muissa luontokirjoissa. Varis ja kuu -valokuvan pohjalta suunniteltiin Suomen luonnon 100-vuotisjuhlaraha, joka on palkittu kansainvälisesti.

Eero Falck on työskennellyt Espoon kaupungilla yli 20 vuoden ajan: ensin Puolarmetsän sairaalassa, sitten sosiaali- ja terveystoimen esikunnassa ja nyt Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksessa. Toimistotyöntekijänä hän on hoitanut muun muasa postipalveluja täsmällisesti ja luotettavasti.

Maria Guzenina on toiminut kansanedustajana vuodesta 2007 ja Espoon valtuutettuna 14 vuotta. Hän on Espoon kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja ja konsernijaoston puheenjohtaja. Hän on eduskunnan perustuslakivaliokunnan jäsen ja Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja.

Merja Hauhia tuli Espoon kauppalan palvelukseen lähetiksi vuonna 1971. Oma-aloitteisena ja tarmokkaana hän eteni eri tehtävien kautta kaupungin järjestelmäsuunnittelijaksi. Hän vastasi kaupungin päätöksentekojärjestelmästä ja sen kehittämisestä.

Museonjohtaja Pilvi Kalhaman luotsaama EMMA - Espoon modernin taiteen museo sai tänä vuonna arvostetun Vuoden museo –palkinnon, joka myönnettiin tunnustuksena EMMAn vaikuttavuudesta ja museotoiminnan nostamisesta Suomessa uudelle tasolle.

Diplomi-insinööri Pirjo Kemppi-Virtanen on toiminut Espoon valtuutettuna 14 vuotta. Hänellä on pitkä kokemus vaikuttamisesta politiikassa, yritysmaailmassa ja julkisella sektorilla. Hän on myös Uudenmaan maakuntavaltuutettu ja Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian hallituksen puheenjohtaja.

Teologian tohtori Tapio Luoma valittiin kesäkuusta alkaen Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispaksi Espoon hiippakunnan piispan tehtävistä. Ennen Espoota hän työskenteli Pohjanmaalla. Milleniumvuonna hänet palkittiin vuoden pappina. Espoon piispana Luoma piti tiivistä yhteyttä kaupunkiin.

Apulaispoliisipäällikkö Kimmo Markkula on toiminut pitkään poliisin eri tehtävissä ja Länsi-Uudenmaan poliisissa. Hän on edistänyt sujuvaa yhteistyötä Espoon kaupungin ja Länsi-Uudenmaan poliisin välillä. Markkula on toiminut Espoon kaupungin turvallisuusstrategian johtoryhmässä ja suunnitellut sekä toimeenpannut kaupungin turvallisuusohjelmaa.

Musiikinopettaja Tiina Raulan perustama ja johtama Sunan koulun kuoro on jo kymmenen vuoden ajan tarjonnut sadoille oppilaille matalan kynnyksen kuorotoimintaa. Kuoro on ilahduttanut lähiympäristön kouluja ja päiväkoteja sekä näyttänyt kannustavaa esimerkkiä esiintymällä televisiossa ja eri areenoilla. Kuoro on myös hankkinut soittimia uuteen lastensairaalaan yhteistyössä Lastenklinikoiden kummien kanssa

Stig-Olof Sjöberg on tuottanut hyötyä ja iloa Suvisaariston asukkaille. Hän toimi vuosia Suvisaariston saaristokaupan kauppiaana. Eläkkeelle jäätyään hän on aurannut vapaaehtoisesti ja korvauksetta merenlahdelle kilometrejä pitkän retkiluisteluradan kaikkien espoolaisten ulkoilijoiden iloksi.

Jääkiekon olympiamitalisti Emma Terho valittiin alkuvuonna Kansainvälisen Olympiakomitean urheilijavaliokuntaan, jonka tehtävänä on tuoda urheilijoiden ääni komitean päätöksentekoon. Terho on edustanut Suomea viisissä talviolympialaisissa saavuttaen kaksi olympiapronssia. Terho pelasi aikanaan Espoon Bluesissa ja oli SM-kultaa voittaneen Bluesin kapteeni.

Espoon palokuntien Esbo Brandkårer puheenjohtaja Anssi Valli Leppävaaran VPK:sta edustaa kaikkien Espoon vapaapalokuntien tekemää arvokasta työtä espoolaisten turvallisuuden hyväksi. Vanhin Espoon alueen sopimuspalokunnista on perustettu jo vuonna 1890 ja palokunnat ovatkin toimineet pidempään kuin vakinainen pelastuslaitos Espoossa. Anssi Valli osallistuu edelleen myös hälytyksiin Leppävaaran VPK:n hälytysosastossa.

Espoo-mitalit jaettiin perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa Espoo Metro Areenalla. Espoo-mitaleja on myönnetty vuodesta 1972 alkaen Espoon hyväksi tehdystä työstä. Mitalin on suunnitellut mitalitaiteilija Kauko Räsänen

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut