Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus haluaa tukea Helsingin juutalaisten turvallisuutta 300 000 eurolla – hanke varmistuu ensi viikolla

Helsingin juutalaisen seurakunnan turvallisuuden parantamiseen aiotaan sijoittaa 300 000 euroa. Määräraha koskisi ensi vuoden turvallisuusjärjestelyitä. Asiasta kertoivat hallitusryhmien edustajat tänään.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen arvioi, että turvapalvelut ostettaisiin pääosin yksityisiltä toimijoilta.

– Luonnollisesti myös poliisi kattaa juutalaisen seurakunnan turvallisuudesta osuutensa, mutta se ei ole tällä hetkellä sillä tasolla, etteivät he tarvitsisi myös yksityisiä turvapalveluita, Heinonen sanoi keskiviikkona eduskunnassa.

Sinisten Simon Elo pitää esitettyä summaa hyvänä alkuna, mutta toivoo samalla, että jatkossa seurakunta saisi turvallisuutensa takeeksi pysyvää rahoitusta.

Kokoomuksen Raija Vahasalo puolestaan korosti sitä, että muissa Pohjoismaissa valtio hoitaa turvallisuusasiat.

Varsinaista esitystä juutalaisen seurakunnan turvallisuusmäärärahoista odotetaan valtiovarainvaliokunnasta ensi viikolla.

Helsingin juutalainen seurakunta on viime vuosina ollut talousahdingossa joutuessaan panostamaan jatkuvasti lisääntyviä summia turvallisuutensa vuoksi.

Seurakuntaa kohtaan on muun muassa esitetty antisemitistisiä uhkauksia ja solvauksia. Uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kannattajat ovat liimailleet seurakunnan läheisyyteen omia juutalaisvastaisia tarrojaan.

Seurakunnan synagogan edustalla Helsingin Kampissa on lisätty valvontaa – nykyisin huomattava osa seurakunnan turvallisuusbudjetista kuluu vartijoiden palkkaamiseen.