Espoon valtuustoa patistellaan kasvisruoan ystäviksi − pelkkä vapaaehtoisuus ei tunnu riittävän, uusia keinoja etsitään

Espoon kaupunginhallitus on jo kahdessa kokouksessa pyöritellyt aloitetta, jolla halutaan muuttaa valtuuston kokoustarjoilut kasvispohjaiseksi eli liharuoat pois tyystin listalta.

Aloitteen on tehnyt 24 valtuutettua. He katsovat,että kasvisruokaan siirtyminen valtuuston kokousten yhteydessä olisi ilmastoteko ja hyvä esimerkki muille.

Nykyisin valtuustossa saa aina kasviruokaa, kun sitä ennakkoon toivoo.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä oli esittänyt vastauksena aloitteeseen, että asia on kätevästi järjestettävissä.

Kun kaikki ilmoittautuvat kasvisruoan syöjiksi, aloitteen tavoite on toteutettu, Mäkelä esitti.

Kaupunginhallitus palautti aloitteen maanantaina uuteen käsittelyyn.

Kokouksessa puhetta johtanut varapuheenjohtaja Tiina Elo (vihr.) kertoo, että vastaus oli liian ylimalkainen ja kaupunginhallitus haluaa perusteellisempaa vastausta ja eri vaihtoehtoja, miten valtuustotarjoilussa päästäisiin kasviruoan tarjoilussa eteenpäin.

− Espoo on sitoutunut myös ruokailussa tavoittelemaan ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja. Tämän pitäisi näkyä tässäkin asiassa, Elo sanoo.

Valtuuston kokouksissa tarjotaan ruoka ja iltapala 100 hengelle. Joka toinen kerta on kalaa ja joka toinen lihaa. Kasviruokaa saavat ne, jotka ovat siitä ennakkoon ilmoittaneet.

Ateria ja iltapala maksavat yhteensä noin 11 euroa. Ruoat toimittaa Espoo Catering. Yhteensä kuluja syntyy siis noin 1 100 euroa per kokous.

Kasvis- tai vegaaniruokavalion mukaisia aterioita tuotetaan tilausten mukaisesti yhteensä noin 14 henkilölle. Kasvisvaihtoehdot ovat samanhintaisia kuin muutkin ruoat.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut