Sunrise Avenuen Samu Haber paljastaa yllättävä roolinsa Robinin ja Anna Puun taustalla

Samu Haber on seurannut viime vuodet Suomessa tapahtuvaa muutosta hyväksyvästi myhäillen.

Miehen yhtye Sunrise Avenue on kiertänyt vuosia ympäri Eurooppaa, joten hän tietää miltä kansainvälinen keikkameininki näyttää. Ja nyt muusikko on huomannut kotimaassamme merkittävän hyppäyksen kohti parempaa.

– Aikoinaan klubeilla muusikoiden keikat alkoivat joskus puolenyön aikaan. Silloin jengi oli jo melkoisen humalassa ja oli sellainen meininki, että kunhan jotain livemusaa on. Nykyään keikat alkavat kuitenkin jo ysin maissa ja jengi on oikeasti tullut kuuntelemaan sitä musaa. Voin käsi sydämellä sanoa, että meininki on samanlaista kuin vaikkapa Saksassa ja Sveitsissä, Haber toteaa.

– On myös ollut sairaan siistiä nähdä kuinka kotimaiset nimet täyttävät stadioneita ja areenoita.

Yksi näistä nimistä ensi kesänä on todennäköisesti juuri Sunrise Avenue, joka esiintyy Helsingissä Telia Areenalla 15 kesäkuuta.

– Heitimme Seinäjoella ensimmäisen Suomen stadionkeikan viime kesänä ja oli helvetin hieno meininki. Tapahtumatoiminta on oikeasti Suomessa mennyt tosi paljon eteenpäin ja live-musiikki voi paremmin kuin koskaan. Nyt vaan toivotaan, että jengi löytää liput meidän keikalle. Emme koskaan pidä sitä itsestäänselvyytenä.

Sitä ennen yhtye kuitenkin pitää ansaitun huilitauon.

– Tammikuu on ollut meidän bändille jo vuosia se kesälomakuukausi. Itse suuntaan tällä kertaa Kuubaan ja Väli-Amerikkaan. Se on sellaista latautumista. Välillä on hyvä ottaa vähän etäisyyttä, Haber kertoo.

Viime aikoina yhtyeen jäsenet ovat keskittyneet myös muihin projekteihin. Haberilla sellainen on manageritoimisto, jossa hän on osakkaana.

Laulaja toimii eräänlaisena "artisti-isoveljenä" ja juonii uraa Robinin ja Anna Puun kaltaisille tähdille.

– Ymmärrän aika hyvin artistin sielunelämää ja minusta on siistiä pohtia kuinka voisin edesauttaa toisten uraa. Olen urallani tehnyt kaikenlaista, virheitäkin. Olisi tyhmää jos en tällä tavalla sparraisi jakaisi kokemuksiani. Kaikkien ei tarvitse astua samoihin kuoppiin, Haber heittää.

– Se on myös rennompaa, kun kyseessä ei ole oma ura. Ja saa siitä kimmoketta omaan toimintaankin.

Muusikko kertoo muun muassa neuvoneensa parhaillaan asevelvollisuutta suorittavaa Robinia ottamaan hiukan aikalisää musiikista.

– Siinä äijässä on enemmän energiaa kuin pienessä komppaniassa, mutta välillä pitää muistaa ottaa etäisyyttä. Tällä alalla on paljon porukkaa, jotka vaan haluaisivat työntää eteenpäin. Joskus on kuitenkin hyvä pysähtyä ja luulen, että se on tehnyt Robinille hyvää.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut