Ilotulitteiden sijaan Espoossa nähdään uudenvuoden laservaloshow – "Emme koe tänä päivänä perinteistä ilotulitusta oikein hyväksi ympäristölle"

Kuvituskuva. Arkisto/ Ilpo Kekki

Klaus Nurmi

Espoossa nähdään Suomen ensimmäisenä kaupunkina uudenvuoden ilotulitteet laservaloilla.

Uudenvuoden virallinen juhlinta alkaa Espoon keskuksen Kirkkopuistossa 31. joulukuuta kello 17.30, jolloin Valopuisto avautuu.

Luvassa on näyttävä laservaloesitys, tunnelmallisesti valaistu tapahtuma-alue Espoonjoen molemmin puolin sekä Belenos Group of Artsin liikkuva valotaideteos Ikaros.

Myös 1400-luvulla rakennettu Espoon tuomiokirkko juhlavalaistaan tapahtuman ajaksi.

Kaupunkilaisten yhteistä uudenvuoden juhlaa ei ole Espoossa järjestetty vuosiin, sanoo tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö Lea Rintala

– Nyt haluamme vastata kysyntään. Emme koe tänä päivänä perinteistä ilotulitusta oikein hyväksi ympäristöllekään, joten nyt lähdimme kokeilemaan sille aivan uutta vaihtoehtoa. Haluamme näyttää kaupungin arvojen mukaisesti suuntaa kestävälle uudenvuoden, Rintala toteaa tiedotteesa.

Kaupunki on valmistellut esitystä pitkin syksyä. Lasershown toteutukseenkin tarvitaan tilapäinen lentokieltoalue.

– Laservalot suuntautuvat taivaalle ja periaatteessa ne näkyvät jopa avaruuteen saakka. Jotta esitys voidaan toteuttaa turvallisesti, lentäjiä varoitetaan lasereista ja olemme hakeneet tapahtuman ajaksi alueelle tilapäisen lentokieltoalueen, valosuunnittelija Pekka Korpi kertoo.

Osassa laservaloesitystä kuullaan yleisön valitsemaa musiikkia. Tämän päivän hitit on valittu äänestykseen ennalta ja se on avoinna 15.12. saakka facebook-tapahtumassa.

Kaupunki suosittelee saapumaan Kirkkopuistoon uudenvuoden juhlintaan reippaillen tai julkisilla kulkuvälineillä, sillä alueen läheisyydessä on rajoitetusti paikoitustilaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Valopuisto avautuu kello 17.30, kello 18 on vuorossa liikkuva valotaideteos Ikaros ja kello 18.20 laservaloesitys. Valopuisto on avoinna kello 19 asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.