Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KSML: Virasto suunnittelee 130 km/h -rajoitusta Helsingistä Tampereelle

Liikennevirasto selvittää, voisiko Helsinki–Tampere-moottoritiellä kokeilla 130 kilometrin nopeusrajoitusta nykyisten 80–120 km/h nopeuden sijasta. Asiasta kertoo Keskisuomalainen.

Nopeushankkeesta tehdään konsulttiselvitys, joka valmistuu todennäköisesti helmikuussa. Jos selvityksessä päädytään kokeilun kannalle, se toteutunee aikaisintaan loppukeväällä 2020, jolloin palataan kesänopeusrajoituksiin.

Siirtymäaika on tarpeen, jotta voitaisiin hankkia vaihtuvia nopeusrajoitusmerkkejä. Kokeilu aiotaan pitää voimassa kesän 2020.

Selvitys maksiminopeuden nostamisesta tehdään juuri Helsinki–Tampere-moottoritiestä, koska sen liikennevirrat ja tekniset ominaisuudet ovat parhaat kokeilulle. 130 km/h ei tulisi koko matkalle, vaan kokeilu kattaisi joitakin tarkemmin määriteltäviä osuuksia.

Arvion mukaan 130 km/h voisi alkaa esimerkiksi Klaukkalan jälkeen ja rajoitus päättyisi Tampereen päässä hyvissä ajoin ennen keskustaa lähestyttäessä. Myös väliosuudella olisi maksiminopeutta alempia nopeusrajoituksia kuten on nytkin.