Luulitko, että 6 km/h ylinopeudesta selviää säikähdyksellä? – Yle: Tässä tapauksessa poliisi aloittaa rikostutkinnan

Kun autoilija ajaa ylinopeutta korkeintaan 6 km/ tunnissa, selviää hän peltipoliisin välähdyksestä yleensä säikähdyksellä. Kotiin tulee tuolloin vain huomautus.

Vaikka huomautuksia tulisi useampia, niitä ei lasketa toistuvaksi liikennerikkomukseksi. Ylen haastattelema poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein kuitenkin sanoo, että jossain se poliisinkin raja täyttyy.

Pasterstein muistelee, että Itä-Suomessa yksi kuljettaja sai vuoden aikana yli 90 huomautusta. Tapauksesta käynnistettiin esitutkinta.

– Jos poliisi havaitsee, että samalle henkilölle on tullut useita kymmeniä huomautuksia vuoden aikana, poliisi voi käynnistää esitutkinnan liikennerikkomuksista. Jos tämä tapaus etenee oikeuteen, siellä voidaan henkilölle tuomita ainoastaan rangaistus yhdestä liikennerikkomuksesta. Mutta kun tuomioistuin määrää ajokieltoa, se ottaa huomioon kaikki henkilön saamat huomautukset, Pasterstein sanoi Ylelle.

Lokakuussa Pasterstein kommentoi vastaavaa tilannetta, jossa Kehä I:llä ajanut kuljettaja ajoi tahallaan pientä ylinopeutta peltipoliisin ohi ja näytti keskisormea. Pasterstein sanoi, että tapaus otetaan uudelleen tarkasteluun.

– Rikos tapahtuu aina, kun nopeusrajoitus ylittyy, hän sanoi.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut