Keilaniemen portiksi suunnitellaan puusta rakennettavaa toimistotaloa ­− talossa toimisi yrityksen pääkonttori 

Paavo Rantalainen

Keilaniemen toimisto -ja asuintalotornien läheisyyteen kaavaillaan puurakenteista toimistotaloa. Hanketta on ideoitu tulevan Keilaniemen porttina.

Hankkeen takana on Työeläkevakuutusyhtiö Varma, joka kertoo suunnittelevansa toimistorakennusta suuryrityksen pääkonttoriksi. Taloon tulevan yrityksen nimeä ei ole kerrottu.

Espoon elinkeino -ja kilpailukykyjaosto päätti maanantaina varata Varmalle alueen puurakenteisen toimistorakennuksen kehittämistä ja suunnittelua varten. Alue on kaupungin omistama.

Aluevaraus on voimassa ensi vuoden loppuun saakka. Kysymys ei ole erillisestä tontista, vaan laajemmasta alueesta, jolle Varma saa melko vapaasti tässä vaiheessa hahmotella hanketta.

Jos hanke lähtee eteenpäin, alueella pitää tehdä asemakaavanmuutos.

Kaupungille tehdyssä varausanomuksessa puhutaan 15 000 kerrosneliömetrin toimistorakennuksesta.

Uusi puinen rakennus olisi kerrosneliöiltään pienempi kuin Keilaniemeen suunnittelut asuintornitalot, jotka ovat vajaan 20 000 kerrosneliön rakennuksia.

Tosin puurakenteisena ihan tornitaloa ei voi toteuttaa. Tapiolaan on tulossa 12-kerroksinen puukerrostalo.

Puutoimistotalo voisi Varman mielestä toimia alueen eteläpäädyssä jonkinlaisena porttina Keilaniemeen,kun alueelle saavutaan Länsiväylältä.

Rakennus tulisi alueelle, josta Kehä I jatkuu rakennettavan kannen alla tunnelissa 440 metriä.

Voimassa olevassa asemakaavassa alue on puistoa. Puistoalueen virkistysarvoa pidetään hyvin vähäisenä ja toisaalta tunnelin päälle toteutetaan laaja puistoalue, joka yhdistää Keilaniemeä Tapiolaan.

Alue sijaitsee metroaseman vieressä ja lähellä on myös Raide-Jokerin päätepysäkki.

Samalle alueelle on hakenut suunnitteluvarausta myös rakennusyhtiö NCC. Jaosto päätyi varaamaan alueen Varmalle, koska NCC:llä on jo toimistorakennuksen suunnitteluvaraus Keilaniemessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.