Malesiassa vangitut suomalaiset vapautetaan – Mika Niikko: "Olen hankkinut heille lentoliput"

Mika Niikko. Arkistokuva. Arkisto/ Armi Suojanen

Klaus Nurmi

Malesiassa vangittuina olevat suomalaiset vapautetaan tiistaina, tiedottaa vantaalainen kansanedustaja Mika Niikko (ps.) tuoreessa Facebook-päivityksessään.

Niikon mukaan Malesian viranomaiset ovat luvanneet vapauttaa vangittuina olleen suomalaisryhmän ilman oikeudenkäyntiä.

"Ryhmä karkotetaan maasta huomenna, Suomen aikaa aamuyöllä. Olen hankkinut heille lentoliput ja he saapuvat Suomeen keskiviikkona", hän kirjoittaa.

Niikko kutsuu Malesian viranomaisten päätöstä suureksi voitoksi. Hän kiittää kaikkia asiassa avustaneita, niin virkamiehiä kuin lakimiehiäkin.

"Ennen kaikkea omaiset haluavat välittää kiitoksen seurakunnille, uskoville ja Jumalalle siitä että he pääsevät vapaaksi ja tulevat kotia", Niikko kirjoittaa päivityksessään.

Yksi vangittuna olleista on Niikon kampanjapäällikkönä toiminut Timo Valtonen Hän toimii myös kristillisen järjestön Joosua Missionin toiminnanjohtajana.

Neljä suomalaista pidätettiin viime viikolla Malesiassa Langkawin lomasaarella, kun he jakoivat kristillistä materiaalia paikallisille asukkaille. Ryhmän jäsenet ovat 27–60 -vuotiaita.

Niikko toteaa päivityksessään ajavansa suomalaisena päättäjänä sanan- ja uskonnonvapautta Suomessa ja kannattavansa sitä koko maailmassa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Köyhien joulujuhla uhattuna Korsossa, järjestäjä pidätettiin Malesiassa – "Hänellä on sydänoireita" 23.11.2018 8:08

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut