Mediatalo Keskisuomalainen ostaa jakeluyhtiö Suomen Suoramainonnan – "Laajentaa tuotetarjontaa merkittävästi"

Aapo Siippainen

Mediatalo Keskisuomalainen ja Janton Holdings Oy:n konkurssipesä ovat sopineet ehdoista, joilla Keskisuomalainen ostaa Suomen Suoramainonta Oy:n osakkeet.

Kaupan toteutuminen vaatii vielä Mediatalo Keskisuomalaisen hallituksen ja Janton Holdingsin velkojien hyväksynnän. Kaupat on tarkoitus saada allekirjoitettua joulukuun aikana ja omistusoikeus osakkeisiin siirtyy viimeistään ensi vuoden alusta.

– SSM:n ostaminen osaksi Keskisuomalainen konsernia on luonteva jatkumo yhtiön kasvuhakuiselle ”yhdessä uudistuen” –strategialle. Suomen Suoramainonta on omalla liiketoiminta-alueellaan keskeinen toimija Suomessa. Uusi nyt hankittava liiketoimintakokonaisuus laajentaa Keskisuomalainen Oyj:n tuotetarjoamaa merkittävästi. Järjestelyn jälkeen pystymme tarjoamaan media-asiakkaillemme markkinoiden kattavimman palvelukokonaisuuden. Kauppa kasvattaa selvästi yhtiön liikevaihtoa ja parantaa käyttökatettamme jo vuoden 2019 osalta, toteaa Mediatalo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Suomen Suoramainonta Oy on Suomen suurin osoitteettomien painotuotteiden jakelija. Sen valtakunnallinen verkosto tavoittaa noin 2,4 miljoonaa kotitaloutta. Jakeluverkon läpi kulkee vuosittain noin 1,2 miljardia jakelukappaletta. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin 40 miljoonaa euroa. SSM työllisti viime vuonna keskimärin noin 4 000 koko- tai osa-aikaista työntekijää.

Kaupan johdosta Keskisuomalaisen vuoden 2019 liikevaihto kasvaa ja kaupalla uskotaan olevan positiivinen käyttökatevaikutus.

Mediatalo Keskisuomalainen on Suomen suurin kaupunkilehtien kustantaja.

Etelä-Suomen Median lehdet, joihin tämä lehti kuuluu, ovat osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Aiheeseen liittyvää

  1. Radion uusia toimilupia myönnettiin 68 – Mediatalo Keskisuomalaiselle useita lupia
    15.11.2018 15:14
  2. Mediatalo Keskisuomalainen sai radioluvat – uudet paikallisradiot voivat aloittaa Helsingissä, Pirkanmaalla ja Jyväskylässä 2020
    15.11.2018 13:55

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut