Köyhien joulujuhla uhattuna Korsossa, järjestäjä pidätettiin Malesiassa – "Hänellä on sydänoireita"

Peppi Pitkätossu seikkailee Korsossa.  Arkisto/Armi Suojanen

Tiina Örn

Malesiassa pidätetyllä vantaalaisella Timo Valtosella on päävastuu monitoimikeskus Lumossa Korsossa 21. joulukuuta järjestettävästä vähävaraisten joulujuhlasta.

Valtosen hyvin tunteva kansanedustaja Mika Niikko (ps.) kertoo, että pahimmillaan Valtosen pidätys saattaa uhata joulujuhlan järjestämistä.

Kristillisen Joosua Mission toiminnanjohtaja Valtonen on ollut mukana järjestämässä vähävaraisten joulujuhlaa jo vuosia. Hän on toiminut myös Mika Niikon vaalipäällikkönä.

Valtonen on yksi neljästä Malesiassa kristillisen materiaalin jakamisen takia tiistaina pidätetystä suomalaisesta. Pidätyksestä kertoivat ensimmäisenä Turun Sanomat ja Ilta-Sanomat.

Israelista työmatkalta tavoitettu Niikko on huolissaan myös Valtosen terveydestä.

– Valtonen on julkisuudessakin kertonut sydänongelmistaan ja muun muassa siitä, että hänen sydämensä on aiemmin pysähtynyt yhden vuorokauden aikana 42 kertaa.

Niikko haluaa saada riippumattomalta taholta varmistuksen siitä, että Valtonen saa tarvitsemansa lääkkeet. Pidätettyjen kanssa Niikolla ei ole ollut mahdollisuutta keskustella.

– Ei heihin olla saatu mitään yhteyttä sen jälkeenkun heiltä otettiin puhelimet pois.

Oman leimansa tilanteeseen antaa Niikon mukaan se, että pidätys on huomioitu myös kansainvälisessä mediassa.

Malesialainen poliisi kertoo New Straits Times -lehdelle nähneensä pidätettyjen henkilöiden jakaneen uskonnollista materiaalia työntekijöille ja kauppiaille.

Lehden mukaan poliisi takavarikoi pidätettyjen hallusta löytyneitä raamatuntekstejä sisältäviä vihkoja, kyniä ja kaksi salkkua.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut