Valtuustoaloitteessa toivottiin, että Espoossa kokouksissa tarjottaisiin vain kasvisruokaa − vastauksessa keksittiin, miten se toteutuu

Espoolaisvaltuutettujen viime elokuussa tekemässä aloitteessa vedotaan siihen, että kasvisruoka kokoustarjoiluissa olisi ilmastoystävällistä.

Valtuutettu Jaana Wessmanin (vas.) ja 23 muun valtuutetun mielestä kasviruokaan siirtyminen kokousten yhteydessä olisi myös hyvä esimerkki muille.

Espoon hallinnossa on valmisteltu vastaus aloitteeseen ja taustoitettu kokoustarjoilua.

Valtuuston kokouksissa tarjotaan ruoka ja iltapala 100 hengelle. Ateria ja iltapala maksavat yhteensä noin 11 euroa.Ruuattoimittaa Espoo Catering. Yhteensä kuluja syntyy siis noin 1100 euroa per kokous.

Joka toinen kerta on kalaa ja joka toinen lihaa. Kasviruokaa saavat ne, jotka ovat siitä ennakkoon ilmoittaneet.

Kasvis- tai vegaaniruokavalion mukaisia aterioita tuotetaan tilausten mukaisesti yhteensä noin 14 henkilölle. Kasvisvaihtoehdot ovat samanhintaisia kuin muutkin ruuat.

Aloitteen vastauksessa todetaan, että pelkkään kasvisruokailuun voidaan ihan hyvin siirtyä.

Käytännössä siirtyminen valtuustoaloitteessa esitettyyn kasvisruokailuun voidaan toteuttaa vapaaehtoisuuden pohjalta siten, että kaikki valtuutetut ja virkamiehet ilmoittautuvat kasvisruokavalion noudattajiksi, vastauksessa todetaan.

Aloite on ensi maanantaina kaupunginhallituksen käsittelyssä.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut