Juice-nukesta tuli tähti jo ennen ensi-iltaa – "Ihmiset tulivat tervehtimään ja halaamaan kadulla"

MUSIIKKI Juice-nuken tekeminen oli Pia Kaleniukselle haastava projekti.

Poplaulaja-lauluntekijä Vesta on versioinut Juicen ”3.30”-kappaleen, ja biisistä tehty video ennakoi joulukuussa ensi-iltansa saavaa Juice-elokuvaa. Musiikkivideon tähtenä nähdään nukketeatteritaiteilija Pia Kaleniuksen toteuttama uniikki Juice-nukke.

– Juice sopii hahmona mielestäni hyvin nukeksi, mutta sitä oli haastavaa tehdä. Videolla sen pitää toimia myös lähikuvissa. Nuken täytyy olla taipuisa ja toimiva. Sain kyllä kommentteja, että ”sehän näyttää ihan elävältä”, Kalenius kertoo.

Kun videota kuvattiin, sai Juice ansaitsemaansa arvostusta myös kadun ihmisiltä.

– Ihmiset tulivat tervehtimään ja halaamaan Juicea.

Kalenius päätyi tekemään Juice-nuken lankomiehen kautta. Marko Talli on tuottanut loppuvuodesta ensi-iltaan tulevan Juice-elokuvan. Hän kertoi promovideosta, ja ajatus nukesta videotähtenä nousi esiin.

Kalenius tarttui haasteeseen mielellään.

– Juicea on tullut tosi paljon kuunneltua. Olen myös lukenut hänen runojaan. Tekstit ovat osuneet, ja olen tykännyt myös siitä, että hän on vähän kuriton. Ei aina pidäkään tehdä niin kuin käsketään, Kalenius miettii.

Varsinainen Juice-elokuva saa ensi-iltansa 26. joulukuuta. Juicen kotikaupungeissa Kuopiossa ja Tampereella jo 21.12.

Päärooleissa nähdään Riku Nieminen ja Iida-Maria Heinonen

Nuorempaa Juhani ”Juice” Leskistä elokuvassa näyttelee 11-vuotias kuopiolainen Silmu Ståhlberg Juicen legendaarisessa 70-luvun Coitus Int -yhtyeessä vaikuttaneen Mikko Alatalon roolin tekee Antti Tuomas Heikkinen ja Harri Rinteen puolestaan Pekka Strang

Elokuvan ohjaa Teppo Airaksinen, ja sen on käsikirjoittanut Antti Heikki Pesonen