Palautetut suorat bussilinjat Kamppiin toimivat hyvin − metroruuhka helpottanut ja jotkut ovat selvästi jättäneet omia autoja kotiin

Suoria bussilinjoja palautettiin Espoonlahden ja Kampin välille kuukausi sitten. Päivi Tuovinen

Paavo Rantalainen

Kuukausi sitten Espoonlahdesta Kamppiin palautetut suorat bussilinjat ovat toimineet odotetusti ja ehkä vähän paremminkin. Metrossa on ollut aamuisin väljempää.

Espoon kaupunginhallituksen konsernijaosto kävi iltakoulussa tiistaina läpi joukkoliikenneasioita ja kuuli HSL:n toimitusjohtajaa ja suunnittelijoita.

Muutaman viikon kokemusten ja HSL:n lukujen mukaan suorien linjojen busseissa on ollut täyttöaste istumapaikoista noin 65 prosenttia.

Metrossa tämä on näkynyt aamuruuhkatunteina selvästi, muttei niinkään iltapäivällä, jolloin matkustajamäärät jakautuvat tasaisemmin.

Konsernijaoston puheenjohtaja Maria Guzenina (sd.) toteaa uusien tietojen valossa, että Espoon vaatimukset bussilinjojen palauttamisesta ovat olleet perusteltuja ja joukkoliikenteen käyttö on kasvussa Etelä-Espoossa.

HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi myötäilee espoolaista näkemystä.

Busseissa on ollut Rihtniemen mukaan enemmän matkustajia kuin mitä metrossa on vähentynyt. Eli näyttäisi, että omia autoja on jätetty kotiin ja palattu joukkoliikenteen käyttäjiksi.

Espoossa tuoreet tiedot antavat pontta vaatia lisää suoria bussilinjoja Kamppiin. Puhetta on ollut Latokasken ja Finnoontien suunnan bussilinjoista.

Rihtniemi ei lämpene edelleenkään uusille suorille linjoille.

− Neljällä bussilinjalla on saavutettu riittävä tavoite. Metron ruuhkat ovat helpottaneet, Rihtniemi perustelee.

HSL päätyi Espoon pitkän painostuksen jälkeen suorien bussilinjojen osittaiseen palauttamiseen siihen saakka, kunnes metron jatko Kivenlahteen valmistuu.

Espoonlahden ja Kampin väliä kulkee muutoksen jälkeen ruuhka-aikoina eli aamulla Espoonlahdesta Kamppiin päin ja iltapäivällä Kampista Espooseen 18 vuoroa tunnissa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Länsiväylän suorat linjat vetivät heti matkustajia – "En viitsi kärsiä Matinkylän sumpusta"
    23.10.2018 10:15

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut