Radion uusia toimilupia myönnettiin 68 – Mediatalo Keskisuomalaiselle useita lupia

Kuvituskuva. Juha Inkinen

anna.sievala@uutissuomalainen.fi

Viestintävirasto ja valtioneuvosto myönsivät torstaina uudet radiotoimiluvat vuoden 2020 alussa alkavalle kaudelle. Toimiluvat ovat voimassa kymmenen vuotta.

Viestintävirasto myönsi toimilupia 17 ja valtioneuvosto 51. Viestintävirasto myöntää luvat sellaisille taajuuskokonaisuuksille, joista ei ollut kilpailua. Valtioneuvosto päättää toimilupien myöntämisestä, kun samalle taajuuskokonaisuudelle on useita hakijoita.

Valtakunnallinen toimilupatilanne säilyi pääosin ennallaan, eli nykyiset toimijat voivat jatkaa radiotoimintaa. Lakimies Meri-Maaria Moilanen liikenne- ja viestintäministeriöstä kertoo, että niille taajuuskokonaisuuksille, joista oli kilpailua, tuli 2–10 hakemusta.

Radion toimilupien saajien joukossa on myös uusia toimijoita. Luvissa näkyy esimerkiksi lehtiyhtiöiden laajentuminen radiotoimintaan.

Valtioneuvosto myönsi Etelä-Suomen Media Oy:lle toimiluvat Pirkanmaalle ja Helsinkiin sekä Keski-Suomen Media Oy:lle toimiluvan Jyväskylään. Molemmat yhtiöt kuuluvat Keskisuomalainen-konserniin.

– Olemme pääsääntöisesti tyytyväisiä, Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi toteaa.

Konserni ei saanut hakemiaan toimilupia Kuopioon ja Mikkeliin.

– Ainut, mikä ihmetyttää ja harmistuttaa on, että meillä olisi ollut paljon annettavaa sisällöntuotannon osalta myös Kuopiossa, jossa meillä on vahva mediapresenssi, Kangaskorpi toteaa.

Viestintävirasto puolestaan myönsi niin ikään Keskisuomalainen-konserniin kuuluvalle Mediatalo ESA Oy:lle kaksi toimilupaa Lahteen.

Etelä-Suomen MedialleHelsinkiinmyönnetynluvan taajuus on 102,8 megaherziä ja sen kuuluvuusalue yltää pohjoisessa Järvenpään ja Nurmijärven kohdalle. Lännessä kuuluvuusalue yltää Kirkkonummelle ja Vihdin Nummelaan asti ja idässä Helsingin ja Porvoon puoliväliin.

Viestintävirasto myönsi myös Sanomalehti Karjalaiselle kaksi toimilupaa Joensuuhun. Karjalainen aloitti radiotoiminnan syyskuun alussa sen jälkeen, kun se osti joensuulaisen Oy Najaros Ab:n radioliiketoiminnat.

– Olemme tyytyväisiä ja innoissamme tästä uudesta mahdollisuudesta. Kun päätös nyt on varmistunut, pääsemme ensi vuoden aikana tosissaan ottamaan huomiimme paikallisradiotoimintaa, joka meille syksyllä jo kaupassa siirtyi, Sanomalehti Karjalaisen päätoimittaja Pasi Koivumaa toteaa.

Kaikki toimiluvanvaraisen analogisen radiotoiminnan ohjelmistotoimiluvat olivat haettavana heinäkuussa 2018 päättyneellä hakukierroksella. Valtioneuvosto tekee toimilupapäätökset, jos kaikille hakijoille ei ole myönnettävissä taajuuskapasiteettia tai toimilupapäätöksellä on huomattavia vaikutuksia viestintämarkkinoiden yleiseen kehitykseen.

Tämä lehti kuuluu Etelä-Suomen Mediaan, joka on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Aiheeseen liittyvää

  1. Mediatalo Keskisuomalainen sai radioluvat – uudet paikallisradiot voivat aloittaa Helsingissä, Pirkanmaalla ja Jyväskylässä 2020
    15.11.2018 13:55

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut