Mediatalo Keskisuomalainen sai radioluvat – uudet paikallisradiot voivat aloittaa Helsingissä, Pirkanmaalla ja Jyväskylässä 2020

Mikko Välimaa

Mediatalo Keskisuomalainen on saanut ohjelmistotoimiluvat paikallisradiotoimintaan.

Etelä-Suomen Media Oy sai toimiluvat Pirkanmaalle ja Helsinkiin. Lisäksi Keski-Suomen Media Oy sai toimiluvan Jyväskylään.

Molemmat yhtiöt kuuluvat Mediatalo Keskisuomalaiseen.

Helsinkiinmyönnetynluvan taajuus on 102,8 megaherziä ja sen kuuluvuusalue yltää pohjoisessa Järvenpään ja Nurmijärven kohdalle. Lännessä kuuluvuusalue yltää Kirkkonummelle ja Vihdin Nummelaan asti ja idässä Helsingin ja Porvoon puoliväliin.

Lisäksi Viestintävirasto on myöntänyt toimiluvat Keskisuomalaiseen kuuluvalle Mediatalo ESA Oy:lle Lahteen, jossa jo toimii Radio Voima.

Virastomyönsi torstaina useita toimilupia 10 vuotta kestävälle kaudelle, joka alkaa 2020 alussa.

– Toimiluparatkaisuissa on painotettu jatkuvuutta ja kykyä pitkäjänteiseen liiketoimintaan. Samalla on haluttu tarjota mahdollisuuksia uusille toimijoille. Radion kuunteljoille tämä tarkoittaa entistä monipuolisempaa tarjontaa, toteaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) tiedotteessa.

– Toimiluvat on myönnetty lain sallimaksi enimmäisajaksi ja yksityiskohtaisista toimilupaehdoista on pääosin luovuttu. Näillä toimilla on haluttu luoda vakaa ja ennustettava liiketoimintaympäristö, sanoo Berner.

Valtakunnallisesti toimilupatilanne pysyy pääosin ennallaan ja nykyiset toimijat voivat jatkaa toimintaansa.

Tämä verkkolehti on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut