Suomalainen kolikko voitti – 20 euron juhlarahassa on espoolaisen luontokuvaajan otos

Suomen Rahapajan 100-vuotiaan Suomen kunniaksi tekemä hopeinen 20 euron Suomen luonnon juhlaraha on saanut Silver Coin of The Year -arvon eli Vuoden hopearaha -palkinnon Coin Constellation -kilpailussa. Kansainvälinen kilpailu pidettiin tällä kertaa Moskovassa.

Juhlaraha on tehty espoolaisen luontokuvaajan Kari Auvisen Luonnonvalokuvaajien kilpailussa voittaman Sininen ja valkoinen-sarjan kuvan Varis ja kuu pohjalta.

– Kivaltahan se voitto tuntui. Suomalaiset rahat eivät kuulemma ennen ole pärjänneet kilpailussa, Auvinen kommentoi.

Rahan suunnittelusta vastasi Erkki Vainio Juhlarahaa lyötiin 5 000 kappaletta. Siitä tehtiin myös 10 000 kappaletta 10 euron juhlarahaa ja puoli miljoonaa 2 euron kolikkoa.

Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen kertoo, että hopearahat loppuivat keväällä verkkokaupasta, mutta jälleenmyyjillä niitä saattaa vielä olla.

– Voiton myötä kiinnostus tätä rahaa kohtaan on herännyt, Karjalainen sanoo.

2 euron erikoisrahaa on vielä saatavilla 10 kappaleen rullissa ja 10 kappaleen pusseissa.

Itsenäinen Suomi 100 vuotta -kultaraha sai kilpailussa Vuoden kultaraha -palkinnon.

Kilpailuun osallistui 41 rahalaitosta 26:stä maasta. Eri sarjoissa oli yli 220 kolikkoa. Eri maiden museoiden asiantuntijat, tunnetut numismaatikot ja useiden maiden rahalaitosten edustajat valitsivat voittajat.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut