Uuden Lippulaivan urakoitsija luopuu hankkeesta – Citycon moittii tietojen pimittämisestä

Havainnekuva uudesta Lippulaivata, joka on tarkoitus avata 2021. Havainnekuva / JKMM

Klaus Nurmi

Citycon ja rakennuskonserni Lehto Group ovat lopettaneet Espoonlahteen nousevan kauppakeskus Lippulaivan rakentamista koskevat urakkaneuvottelut.

Kyse oli KVR-urakasta eli kokonaisvastuu-urakasta, jossa urakoitsija suunnittelee ja myös tekee varsinaisen rakennustyön. Citycon on Lippulaivan rakennuttaja ja Lehdon piti olla urakoitsija.

Neuvotteluja käytiin runsaat kaksi vuotta. Lehto Group toteaa pörssitiedotteessaan, että "osapuolien tavoitteiden mukaista ratkaisua ei ole löytynyt".

Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo puolestaan sanoo suoraan, että neuvottelut kariutuivat luottamuksen puutteeseen Lehtoa kohtaan.

– Emme saaneet riittävästi tietoa suunnitelmista ja kustannuksista. Lehto piti niitä koko ajan pimennossa ja jätti joitain asioita toteutuksesta poiskin, Seppo kertoo.

Osapuolten toimintakulttuureissa oli aika paljon eroa, Seppo luonnehtii. Kustannusarvion ohella myös laatu jäi kysymysmerkiksi.

– Uusi Lippulaiva oli Lehdolle ehkä liian uniikki ja iso kohde. Siitähän tulee varsin näyttävä ja hieno rakennus, hän muistuttaa.

Sen sijaan vanhan Lippulaivan purkutyöt ja väliaikaisen kauppakeskus Pikkulaivan rakentamisen Lehto hoiti Sepon mukaan moitteetta.

Traumaattiseksi ei Lippulaivan tilanne kuitenkaan muuttunut uuden käänteen myötä, Seppo rauhoittelee.

– Aikataulu pitää edelleen, siihen ei ole tulossa viivästystä. Tavoite on, että kauppakeskus avautuu lokakuussa 2021.

Urakka pilkotaan osiin ja pääurakoitsija valitaan ensi keväänä. Perustusurakat käynnistyvät vuoden alussa ja Sepon mukaan kauppakeskuksen runko alkaa nousta kesällä.

Tilaa uuteen Lippulaivaan tulee yli 40 000 neliötä. Sen yhteyteen rakennetaan myös metroasema ja kerrostaloasuntoja.

Pörssitiedotteessaan Lehto Group toteaa, että päättyneillä sopimusneuvotteluilla ei ole merkittävää vaikutusta konsernin tämän vuoden liikevaihtoon tai liikevoittoon. Myöskään Lehdon aiemmin julkaisemat taloudelliset näkymät eivät muutu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Yksi kuoli raskaan ajoneuvon ja henkilöauton nokkakolarissa Kirkkonummella – onnettomuuspaikalla kantatie 51:llä käytössä kiertotie
 2. Espooseen aukeaa ensi viikolla uusi koronatestien drive in -kaista – sijoituspaikkana Tapiola
 3. Espoolaisen Markuksen, 26, elämäntarina kosketti – saa elämänsä ensimmäisen työpaikan lakutehtaalla ja omistusasunnon
 4. Kirkkonummi aloittaa maanantaina kangasmaskien jaon – jokainen hakija saa kolme
 5. Poliisilta lisätietoa Kirkkonummen kuolonkolarista – kuorma-auto törmäsi ajoneuvoyhdistelmän keulaan kolaroineeseen henkilöautoon
 6. Moottoripyöräilijä kuoli Espoossa kolarissa henkilöauton kanssa
 7. Espoossa todettu 981 koronatartuntaa – viikon aikana 30 uutta tapausta
 8. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 9. Leppävaaran uimahallissa ja maauimalassa viikonloppuna olleella henkilöllä todettu koronavirustartunta
 10. Kauniainen aloitti jo kasvomaskien jakamisen vähävaraisille
 11. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 12. Maskisuositus tuli: Espoo pohtii nyt, missä ja milloin kasvomaskeja aletaan jakaa vähävaraisille
 13. Tapiolan kahluualtaan kausi vetelee viimeisiään – allasta aletaan tyhjentää jo maanantaina
 14. Kiekko-Espooseen myös kanadalaisväriä – konkarisentteri on tuttu liigasta ja KHL:stä
 15. Espoo kertoo maanantaina kasvomaskien jakelusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.