Uuden Lippulaivan urakoitsija luopuu hankkeesta – Citycon moittii tietojen pimittämisestä

Citycon ja rakennuskonserni Lehto Group ovat lopettaneet Espoonlahteen nousevan kauppakeskus Lippulaivan rakentamista koskevat urakkaneuvottelut.

Kyse oli KVR-urakasta eli kokonaisvastuu-urakasta, jossa urakoitsija suunnittelee ja myös tekee varsinaisen rakennustyön. Citycon on Lippulaivan rakennuttaja ja Lehdon piti olla urakoitsija.

Neuvotteluja käytiin runsaat kaksi vuotta. Lehto Group toteaa pörssitiedotteessaan, että "osapuolien tavoitteiden mukaista ratkaisua ei ole löytynyt".

Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo puolestaan sanoo suoraan, että neuvottelut kariutuivat luottamuksen puutteeseen Lehtoa kohtaan.

– Emme saaneet riittävästi tietoa suunnitelmista ja kustannuksista. Lehto piti niitä koko ajan pimennossa ja jätti joitain asioita toteutuksesta poiskin, Seppo kertoo.

Osapuolten toimintakulttuureissa oli aika paljon eroa, Seppo luonnehtii. Kustannusarvion ohella myös laatu jäi kysymysmerkiksi.

– Uusi Lippulaiva oli Lehdolle ehkä liian uniikki ja iso kohde. Siitähän tulee varsin näyttävä ja hieno rakennus, hän muistuttaa.

Sen sijaan vanhan Lippulaivan purkutyöt ja väliaikaisen kauppakeskus Pikkulaivan rakentamisen Lehto hoiti Sepon mukaan moitteetta.

Traumaattiseksi ei Lippulaivan tilanne kuitenkaan muuttunut uuden käänteen myötä, Seppo rauhoittelee.

– Aikataulu pitää edelleen, siihen ei ole tulossa viivästystä. Tavoite on, että kauppakeskus avautuu lokakuussa 2021.

Urakka pilkotaan osiin ja pääurakoitsija valitaan ensi keväänä. Perustusurakat käynnistyvät vuoden alussa ja Sepon mukaan kauppakeskuksen runko alkaa nousta kesällä.

Tilaa uuteen Lippulaivaan tulee yli 40 000 neliötä. Sen yhteyteen rakennetaan myös metroasema ja kerrostaloasuntoja.

Pörssitiedotteessaan Lehto Group toteaa, että päättyneillä sopimusneuvotteluilla ei ole merkittävää vaikutusta konsernin tämän vuoden liikevaihtoon tai liikevoittoon. Myöskään Lehdon aiemmin julkaisemat taloudelliset näkymät eivät muutu.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut