Torttu ja Api Aapelinkadulta rohkaisevat erilaisuuteen – Elina Pulli kirjoitti äänikirjoja lapsille

Äänikirjat lapsille ovat kirjailija Elina Pullin uusi aluevaltaus. Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Aapelinkatu 8 on Storytelin ensimmäinen lapsille suunnattu kotimainen äänikirjasarja. Kirjasarja sijoittuu Espoon Matinkylään, vaikka ihan tarkkaan ottaen osoitetta Aapelinkatu 8 ei ole olemassa. Tarinat kirjoittaa espoolainen kirjailija Elina Pulli

– Kirjoitin Aapelinkatu 8 lastenromaanin ekan version silloin, kun omat lapset olivat alakoulussa. Nyt 16 vuotta myöhemmin tarina on julkaistu Storytel Original -äänikirjana, Pulli kertoo.

– Kirjan kannen kuva ei ole meidän talo vaan se, jossa itse lapsena asuin Helsingin Herttoniemessä.

Tarinan päähenkilöitä ovat Torttu ja ja hänen pikkuveljensä Api, jotka asuvat Aapelinkatu 8:n Ä-rapussa.

Elina Pulli on kirjoittanut sarjan hahmot tarkoituksella keskenään hyvin erilaisiksi, koska häntä ärsyttää se, että normaaliuden käsite on meillä niin kapea, varsinkin lasten kohdalla. Torttu on viilipytty, mutta Apin on vaikea hillitä tunteitaan. Äänikirjasarjan henkilögalleriaan kuuluvat myös leppoisa Miikka Maastojalka ja näpsäkkäZiri-tyttö.

Pulli toivoo, että sarjan kuuntelijat innostuisivat leikkimään pihalla, leikittelemään kielellä ja iloitsemaan niin omista kuin toistensa vahvuuksista.

Aapelinkatu 8 -sarjassa kirjava kaveriporukka leikkii kerrostaloyhtiön pihalla ja selvittää arvoituksia. 10-osaisen sarjan lukee näyttelijä Paavo Kerosuo. Tarinat sopivat etenkin 6–12-vuotiaille.

Elina Pulli on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri. Hän on kirjoittanut kirjoja sekä lapsille että aikuisille. Storytelille Pulli kirjoitti nyt ensimmäistä kertaa.

Storytel Original -äänikirjasarjat on kirjoitettu suoraan kuunneltaviksi ja ne ovat kuunneltavissa vain Storytel-kirjapalvelussa.

Aiheeseen liittyvää

  1. "Vauvalleni virsut laitan, varpaillensa villanutun" – Elina Pulli riimittelee lapsille kalevalamitassa
    29.4.2018 8:15

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut