Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TM: Peltipoliisit eivät paranna liikenneturvallisuutta – "Valvonta on enemmän valtion rahastusta"

Poliisi hankkii lisää ja entistä tehokkaampia valvontakameroita, vaikka nykyisetkin lähettävät Tekniikan Maailman mukaan vuodessa jo yli puoli miljoonaa sakkoa tai huomautusta pienistä ylinopeuksista.

Liikennelääketieteen emeritusprofessori Timo Tervo sanoo, etteivät valvontakamerat paranna liikenneturvallisuutta.

TM:n haastatteleman Tervon mukaan tavallisten, terveiden ja selvien kuskien rokottaminen pienistä ylinopeuksista teknisen valvonnan avulla on enemmän valtion rahastusta kuin liikenneturvallisuustyötä. Ei hänkään vastusta nopeuksien valvontaa, mutta mekaaninen kameravalvonta ei huomaa pahimpia riskejä.

– Liikennevalvonnan painottuminen tekniseen nopeusvalvontaan on väärä. Vain yhdellä painotuksella ratsastaminen on liikenneturvallisuuden kannalta pikemmin epäteko, Tervo sanoo TM:lle.

Tervo perustaa väitteensä pitkäaikaiseen kokemukseensa onnettomuustutkintalautakunnan jäsenenä. Hän listaa onnettomuuksien johtuvan pääasiassa muista syistä kuin pienistä ylinopeuksista, joiden kontolle menee vain viisi prosenttia onnettomuuksista.