Katso havainnekuva tulevasta: Leppävaara tiivistyy, ruuhkiin luvassa helpotusta – "Autoilijoiden on turha kantaa huolta"

RAKENTAMINEN Keskusta muuttuu tulevina vuosina Leppävaarassa. Jalankulkusiltaa Turuntien yli päästään rakentamaan 2020.

Tällaiselta saattaa Turuntien pohjoispuoli Leppävaaran keskustassa näyttää ensi vuosikymmenen puolivälissä. Turuntien ylittävän kävelysillan rakentaminen alkanee 2020. SARC

Seppo Korkman

Lintuvaarantien liikenteen ohjaaminen tulevaisuudessa Portinvartijantien kautta Turuntielle on Leppävaaran projektinjohtaja Mika Rantalan mielestä myös autoilijoiden kannalta paras ratkaisu.

– Minusta autoilijoiden on turha kantaa huolta. Kaikki tehdyt arviot ja simulaatiot osoittavat, että kaupunkisuunnittelulautakunnan tekemä linjaus on tulevaisuuden Leppävaaran keskustan pohjoispuolen kasvavia liikennemääriä ajatellen toimivin, Rantala huomauttaa.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti kolme viikkoa sitten, että Leppävaaran keskustan Turuntien pohjoispuolen kortteleiden kehittämistä jatketaan siten, että nykyinen Lintuvaarantien ja Turuntien risteys suljetaan.

Nykyisinkin vilkkaasti liikennöity Turuntie ruuhkautuu ajoittain muun muassa Lintuvaarantien risteyksen kohdalla.

– Syynä on lyhyt väli Kehä I:n rampeille. Tulevaisuudessa tuo välimatka katulinjauksen myötä kasvaa ja helpottaa ruuhkia, Rantala uskoon.

Valittu uusi katulinjaus mahdollistaa myös ajon radan pohjoispuolelle tulevaan noin 1 200 autopaikan maanalaiseen pysäköintilaitokseen Turuntieltä sekä idästä että lännestä.

Lintuvaarantien risteyksen säilyttäminen nykyisellä paikallaan olisi mahdollistanut Turuntieltä ajoyhteyden pysäköintilaitokseen vain lännestä.

– Myös Lintuvaarantieltä voidaan tämän ratkaisun myötä rakentaa yhteys pysäköintilaitokseen, Rantala muistuttaa.

Liityntäliikenteen pysäköintipaikkojen määrä kasvaa radan pohjois- ja eteläpuolella tulevaisuudessa reilusti. Paikkoja on tulossa kaikkiaan 600, kun niitä tällä hetkellä on 384.

Erityisesti Lintuvaarassa asuvat ovat kantaneet huolta tulevien katuyhteyksien vaikutuksista matka-aikoihin, liikenneturvallisuuteen ja liikenteen sujuvuuteen.

Rantala huomauttaa, että lähivuosina liikenneyhteydet Lintuvaarasta tulevat paranemaan valtaväylille myös pohjoisen suuntaan, kun Lintulaaksontien jatke Vihdintielle valmistuu. Jatketta koskeva asemakaava on tulossa lautakuntaan ensi syksynä.

Keskustan kehittämisessä Turuntien pohjoispuolella valittu malli mahdollistaa Rantalan mukaan selkeän ja yhtenäisen kävelykeskustan rakentumisen. Turuntien yli rakennetaan myös pohjoista ja eteläistä keskustaa yhdistävä, noin sata metriä pitkä katettu jalankulkusilta. Sen rakentaminen alkaa vuonna 2020.

Turuntien pohjoispuolelle suunniteltujen asuin-, liike- ja hotellikortteleiden asemakaavat valmistuvat Rantalan arvion mukaan poliittiseen päätöksentekoon ensi vuoden syksyllä.

Uusien asuin-, toimisto- ja hotellikorttelien Rantala uskoo olevan valmiita ensi vuosikymmenen puolivälissä.

Asuntoja noin 500 ihmiselle

Turuntien pohjoispuolelle Leppävaaran keskustaan on suunniteltu rakentamista noin 70 000 kerrosneliötä.

Asuntorakentamisen osuus siitä on 20 000 kerrosneliötä.

Uusia, enintään 20-kerroksisia asuinkerrostaloja aiotaan rakentaa nykyisen Alepan ja huoltoaseman kiinteistöjen paikalla. Asuntoja tulee noin 500 ihmiselle.

Turuntien ja uuden asuinkorttelin väliin on tulossa toimistotaloja.

Asuinkorttelin itäpuolelle on tulossa muun muassa Scandicin 8-kerroksinen hotelli.

Aiheeseen liittyvää

  1. Lintuvaarantien kiistelty mutka hyväksyttiin – Leppävaarassa varaudutaan lisärakentamiseen ja kävelykeskustaan
    12.10.2018 9:20

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut